Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Akkerbouwers en loonwerkers investeren steeds meer in precisielandbouw

Akkerbouwers en loonwerkers maken gebruik van verschillende methodes binnen precisielandbouw. Zo gebruikt meer dan de helft GPS op tractoren en wil bijna 11% hierin investeren in de toekomst.

Dit blijkt uit steekproefvragen van de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect, waarbij ruim 2300 Nederlandse akkerbouwers en loonwerkers informatie hebben gedeeld over bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen. Van deze agrariƫrs maakt 53,5% gebruik van GPS op tractoren.

Andere toegepaste methodes
Andere methodes die worden toegepast zijn o.a. automatische waarschuwingssystemen tegen ziektes of plagen (7,9%), satellietkaarten (7,5%), autonome landbouwmachines (3,9%) en drones (3,5%). 40% geeft aan geen methodes van precisielandbouw toe te passen.

Investeringsplannen in precisielandbouw
Er is ook gevraagd naar de voornemens om in de toekomst te investeren in deze methodes. Het blijkt dat 10,9% wil investeren in GPS op tractoren, 3,4% in satellietkaarten, 2,1% in autonome landbouwmachines, 1,4% in drones en 1,3% in automatische waarschuwingssystemen. Daarnaast geeft 5,4% aan wel de intentie te hebben om te investeren, maar de mogelijkheden daartoe niet heeft.

Publicatiedatum: