Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Akkerbouwers en loonwerkers investeren steeds meer in precisielandbouw

Akkerbouwers en loonwerkers maken gebruik van verschillende methodes binnen precisielandbouw. Zo gebruikt meer dan de helft GPS op tractoren en wil bijna 11% hierin investeren in de toekomst.

Dit blijkt uit steekproefvragen van de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect, waarbij ruim 2300 Nederlandse akkerbouwers en loonwerkers informatie hebben gedeeld over bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen. Van deze agrariërs maakt 53,5% gebruik van GPS op tractoren.

Andere toegepaste methodes
Andere methodes die worden toegepast zijn o.a. automatische waarschuwingssystemen tegen ziektes of plagen (7,9%), satellietkaarten (7,5%), autonome landbouwmachines (3,9%) en drones (3,5%). 40% geeft aan geen methodes van precisielandbouw toe te passen.

Investeringsplannen in precisielandbouw
Er is ook gevraagd naar de voornemens om in de toekomst te investeren in deze methodes. Het blijkt dat 10,9% wil investeren in GPS op tractoren, 3,4% in satellietkaarten, 2,1% in autonome landbouwmachines, 1,4% in drones en 1,3% in automatische waarschuwingssystemen. Daarnaast geeft 5,4% aan wel de intentie te hebben om te investeren, maar de mogelijkheden daartoe niet heeft.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven