Oude vete tussen Aalst en Dendermonde laait weer op

"Ajuinen op 24 mei verboden in Dendermonde"

Tholen - De rivaliteit tussen de Belgische plaatsen Aalst en Dendermonde bestaat al vele jaren en leeft tot op de dag van vandaag nog steeds. De vete laait vaak op rond het Aalsterse carnaval of tijdens de Dendermondse feestdag: Ros Beiaard.

Het Dendermondse paard (Ros Beiaard) is een doorn in het oog van de Aalstenaars. Het is bij de Aalstenaars een sport geworden om de spot te drijven met het paard waardoor er al jaren rivaliteit is tussen de Ajuinen van Aalst en het Peird van Dendermonde. Dit jaar wordt de ommegang van Ros Beiaard op 24 mei gevierd. 

2 ton rotte uien
"Tijdens de 10 jaarlijkse stoet van het Ros word de stad Aalst uitgeroepen tot parking van Dendermonde", vertelt Jozef Cool van uien- en wortelbedrijf RJ Cool uit Dendermonde. "Bij één van de vorige edities van de stoet werden er bij ons bedrijf 2 ton rotte uien opgehaald en's nachts uitgekieperd op de markt van Aalst. Zo worden er wel meerdere ludieke gebeurtenissen georganiseerd."

Ajuinen op 24 mei verboden
In een eerder goedgekeurd politiereglement van Dendermonde wordt de verkoop van ajuinen op 24 mei verboden. "Het bezit, de verkoop of het gebruik van rauwe ajuinen zijn niet toegelaten in een straal van 100 meter rond de kazerne." De Aalstenaren hebben als tegenreactie op Facebook aangekondigd: Ajuinverkoop op 101 meter van de Hollandse kazerne, waar het Ros Beiaard gestald staat. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven