VTA: voorraad uien ongeveer op langjarig gemiddelde

VTA heeft in de eerste week van februari voor het seizoen 2019 – 2020 de tweede voorraadinventarisatie voor uien onder haar leden uitgevoerd. De belangrijkste conclusie bij deze tussenstand is dat de referentiegroep ongeveer 50% van de oogst heeft afgeleverd, hetgeen redelijk overeenstemt met het langjarige gemiddelde. Met een opbrengst, die eveneens ongeveer rond het langjarig gemiddelde ligt, komt de voorraad ook ongeveer op een gemiddeld niveau.


Grafiek 1: Absolute voorraad t.o.v. de geleverde tonnen

Het volume wat afgeleverd is door de deelnemers aan de voorraadinventarisatie ligt ongeveer op eenzelfde niveau als het langjarig gemiddelde. Er is circa 50% afgeleverd. Dit ligt in lijn met het beeld van een goedlopende afzet. Van de rode uien is 42% geleverd, terwijl van de gele uien 46,2% geleverd is. Van de plantuien is 90% geleverd.

In absolute tonnen ligt de voorraad bij de VTA-leden ongeveer op het niveau van het langjarig gemiddelde, waarbij een correctie is gemaakt voor het vorige seizoen, dat het gemiddelde wel heel erg omlaag zou trekken vanwege de record droogte. Van de voorraad was op 1 februari 22% verkocht. Dit is relatief wat lager dan in de normale voorgaande seizoenen. Normaal is 25 tot 28% verkocht. Ook hier is een verschil tussen de rode en gele uien. Van de voorraad rode is circa 34% verkocht, terwijl van de gele 19% is verkocht.

De totale vrije voorraad komt daarmee iets hoger uit dan het langjarig gemiddelde van de voorraadinventarisaties in deze periode. Dit ligt voor de rode uien wat lager dan voor de gele.

Voor meer informatie:
VTA
http://www.vtanederland.nl/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.