Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Afghaanse uien liggen in India te rotten

Maharashtra is niet bereid om importuien af te nemen vanwege prijsdaling

Ambtenaren uit Maharashtra bevestigden dat, hoewel zij importuien van de overheid geëist hadden, de situatie tegen de tijd dat de uien aankwamen veranderd was, omdat de uienprijzen sterk waren gedaald.

De staatsminister van Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Raosaheb Danve Patil, verklaarde dat ,,een oplossing spoedig gevonden zal worden" voor de bijna 18.000 ton importuien die een maand na aankomst nog steeds ongebruikt in de haven liggen.

"Gezien de marktbehoeften en op basis van de vraag van verschillende deelstaatregeringen had de regering besloten om uien uit Turkije, Nederland en Egypte te importeren. Tot nu toe hebben we 35.000 ton uien geïmporteerd, waarvan bijna 17.000 ton is gedistribueerd. We zijn bezig met een snelle afhandeling van deze zaak."

Hij zei dat gesprekken met de Maharashtra-regering gaande waren en dat er spoedig een oplossing zou worden uitgewerkt.

Afghaanse uien liggen te rotten
Bijna 36.000 ton importuien uit Afghanistan ligt nu te rotten in opslagplaatsen in het hele land en deelstaten zijn niet bereid om ze af te nemen.

Met de komst van nieuwe gewassen op de markt in januari en het afkoelen van de prijzen, zijn de importuien duurder geworden en hebben de staten geweigerd om de voorraad af te nemen.

Bron: hindustantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven