Jos Caubo (ZON): "Groot aantal kantoormedewerkers werkt vanuit huis"

Thuiswerken in de AGF-handel. Werkt dat?

Tholen - Thuiswerken, werkt dat wel bij grote AGF-bedrijven? "Je vraag komt op een goed moment. Ik ben net binnen - had tot zojuist thuisgewerkt - om met een paar mensen hier te evalueren hoe de test verloopt, die we sinds vanmorgen 6 uur uitvoeren, waarbij een groot aantal medewerkers van thuis uit werkt", vertelt Jos Caubo, manager Communicatie & PR van ZON. "Dat wil overigens zeggen: de kantoormedewerkers. Logistieke medewerkers kunnen natuurlijk niet thuis bestellingen klaar gaan maken dus die zijn hier gewoon aan het werk."

"We doen die test om eventuele problemen met inloggen of wat dan ook vroegtijdig te kunnen elimineren, zodat in het geval dat we misschien binnenkort worden gedwongen om thuis te werken, alles vlekkeloos loopt", vervolgt Jos. "De verkoop aan de klok gaat vooralsnog fysiek gewoon door. We hebben wel bij alle klokkopers de thuiskoopapplicatie geïnstalleerd (degenen die in de zaal kopen), zodat de verkoop kan doorgaan in het geval dat ook de afmijnzaal ‘fysiek’ dicht zou moeten. Indien ook het logistieke centrum dicht zou moeten gaan we kijken om zo veel mogelijk af-tuin te leveren, maar dat is bij bestellingen voor meerdere producten tegelijk natuurlijk lastiger."

"We hebben vorige week al een Corona Preventie Team samengesteld, waarmee we twee keer per week bij elkaar komen om alle nieuwe ontwikkelingen te bespreken en waar nodig zoals hiervoor beschreven maatregelen te nemen", besluit Jos.

"Bij ons in België wordt aangeraden dat de bedrijven toelaten en accommoderen dat mensen thuis kunnen werken. Dat is technisch mogelijk voor mensen die op kantoor bij ons werken, maar in de operaties is dit  moeilijker", constateert Dennis Duinslaeger van Greenyard Group. "We hebben daarom ook plannen en maatregelen uitgewerkt die de algemene voorzorgsmaatregelen herhalen, maar ook wat verder gaan voor onze specifieke activiteiten, bijvoorbeeld hoe voorzichtig omgaan met vrachtwagens die uit risicogebieden komen, inschatten blokkeringen transport aan grensovergangen, plotse verhoogde vraag in conserven en bevroren etcera."

"Daarnaast wordt ook algemeen afgeraden om op plaatsen te komen waar veel mensen bij elkaar zijn en worden zakenreizen en beurzen geannuleerd", vervolgt Dennis. "Aan de andere kant is het wel zo dat AGF natuurlijk wel een belangrijke voedings- en vitaminebron blijven en het belangrijk is dat deze bedrijven blijven opereren om ook de bevoorrading te voldoen. We blijven hier dus op inzetten om ook in de komende weken continuïteit van de aanvoer te voorzien!"

jos.caubo@royalzon.com
dennis.duinslaeger@greenyard.group


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven