Plantera nieuwe stakeholder Agrofoodcluster

Het Agrofoodcluster, het open consortium voor de promotie van open teelt, heeft wederom een nieuwe toetreder, namelijk Plantera gevestigd aan de Oosterringweg in Marknesse.       

Directeur Cor van Veldhuijsen van het Agrofoodcluster (AFC) is blij met deze nieuwe stakeholder: “We hebben een flink aantal stakeholders die actief zijn in de aardappelketen en met Plantera komt er een nieuw handelshuis bij”.
Dat zet de regio nog sterker op de kaart. Met Plantera halen we een jong bedrijf binnen wat gespecialiseerd is in de veredeling, productie en verkoop van (poot)aardappelen.

Plantera
Plantera is medio 2014 opgericht en focust zich in eerste instantie op de tafelaardappelmarkt binnen Europa. De initiatiefnemers van Plantera zijn Gerard Bovée en Jeroen van Soesbergen. Zij hebben allebei veel ervaring zowel op het gebied van veredeling als op het gebied van productie, logistiek en verkoop.

De naam Plantera is afgeleid van een planter: dicht bij de grond staand en betrokkenheid bij het product.

Plantera kenmerkt zich door korte lijnen met haar telers en afnemers, beslissingen worden dichtbij de bron genomen. Er wordt voor een deel eigen kweekwerk gedaan en er is veel aandacht voor eigen monopolierassen.

Met de komst van Plantera telt Stichting Agrofoodcluster inmiddels 34 stakeholders.

Voor meer informatie:
Cor van Veldhuijsen
Agrofoodcluster
06 -81 02 02 91,
c.vanveldhuijsen@agrofoodcluster.com 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.