Daco Sol, GroentenFruit Huis

"Veel aandacht voor logistiek binnen het crisisteam"

Daco is binnen GroentenFruit Huis verantwoordelijk voor Logistiek, Toezicht & Supply Chain. Ook neemt hij deel aan het crisisteam. In deze hectische tijden rondom het coronavirus zit Daco dan ook veel in overleg.

Aan de telefoon …
Elke ochtend is hij druk met het nagaan van nieuwe nieuwsberichten rondom het coronavirus die betrekking kunnen hebben tot het logistieke werkveld. Er wordt veel gebeld, onderling met collega’s maar ook met leden die zelf bellen met vragen. Daco: "Ook bel ik zelf leden van GroentenFruit Huis op om actuele onderwerpen te toetsen. Dit is van belang om scherpte te krijgen in wat er precies speelt en waar het speelt."

In overleg … 
Hierna volgen al snel de crisis overleggen. Daco heeft dan veel contact met verschillende organisaties en personen zoals leden, dienstverleners van leden (douane) en autoriteiten (controle-instanties). Dagelijks wordt er besproken of er ontwikkelingen zijn en of dit productstromen in gevaar kan brengen.

In de Corona Task Force Logistiek …
Daco zit in de Corona Task Force Logistiek. "Binnen deze task force wordt er o.a. aandacht besteed aan grensovergangen. Er worden onderling vragen gesteld en gekeken of er actie ondernomen moet worden. Daarnaast wordt er besproken hoe invloed uitgeoefend kan worden, met name op situaties die optreden aan de grenzen en die opgelost moeten worden. Aan de hand hiervan wordt ook gekeken of er een mail of er bijvoorbeeld een brief naar de Nederlandse overheid gestuurd moet worden.", aldus Daco.

Goed contact met leden
Het is van belang om scherp te hebben waar de grootste pijnpunten zitten en daar energie naar uit te laten gaan. Daco voegt er aan toe dat contact met onze leden erg belangrijk is. "Uit gesprekken met onze leden komt namelijk waardevolle informatie naar voren. Zonder deze gesprekken zou je bepaalde informatie niet weten en kan het ook niet opgelost worden." 

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
T: 079 - 368 11 13 
06 - 30 986476  
info@groentenfruithuis.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.