Egyptische rode uien

"We bekijken met Nederlandse importeurs of ze ons kunnen helpen de transportkosten te verlagen."

Het Egyptische rode uienseizoen is in volle gang en hoewel de opbrengst iets lager ligt, kan aan de vraag nog steeds worden voldaan. Hoewel Egypte tot nu toe het coronavirus bespaard is gebleven, zijn de effecten ook daar voelbaar in de vorm van een stijging van de transportkosten.

Volgens Ibrahim Shehab, eigenaar van Egypt Overseas, is het seizoen tot nu toe goed. Hoewel de hoeveelheden wat lager liggen, heeft hij er alle vertrouwen in dat ze nog steeds aan alle vraag kunnen voldoen: "We kijken naar minder opbrengst in vergelijking met vorig jaar, maar historisch gezien is Egypte altijd in staat geweest om aan elke vraag te voldoen. Ik werk zelf vanuit Nederland, want ik verdeel de Egyptische uien over het Verenigd Koninkrijk, Polen en Duitsland. De maten zijn 50 en hoger en we exporteren die in jumbozakken naar pelbedrijven. Er zijn ook voldoende maten 40 beschikbaar voor de export."

De grote uitdaging is het krijgen van goede deals op het gebied van transport, aangezien de transportkosten over de hele wereld zijn verhoogd. Shehab heeft contact opgenomen met Nederlandse importeurs om te kijken of zij kunnen helpen. "Scheepvaartmaatschappijen hebben de transportkosten verhoogd, soms zelfs met 40%. We controleren met Nederlandse importeurs of ze ons kunnen helpen deze tarieven te verlagen. Er is ook een tekort aan koelcontainers uit China, wat gevolgen kan hebben voor de prijzen."

Voor meer informatie:
Ibrahim Shehab
Egypt Overseas
Tel: +20 100 584 5808
E-mail:
egyptoverseas@yahoo.com www.egyptoverseas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.