Kredietverzekering en COVID-19

"Spookbeelden van 2008/2009 komen weer in beeld. Laten we hopen dat we een les hebben geleerd. De kredietverzekeraars doen hun best om het bedrijfsleven zoveel mogelijk door te laten gaan maar er zullen onvermijdelijk slachtoffers vallen. Doordat de handel in het algemeen gekenmerkt wordt door lage marges en een bedrijfsvoering op basis van cash-flow, liggen gevaren van faillissement op de loer", waarschuwt Ralph Reinders van Dutch Credit Brokers in deze bijdrage.

Wat kan hier tegen gedaan worden?
"Allereerst hebben kredietverzekeraars de incasso-overdrachtstermijn opgerekt en verzekerden ruimere mogelijkheden geboden om betalingsafspraken te maken met debiteuren zonder dat de verzekeraar hier vooraf in gekend hoeft te worden. Ten tweede proberen verzekeraars hun risico te beperken door totale risico’s te beperken, dat wil dus zeggen dat er gekort zal worden op limieten. Zowel in samenwerking met verzekerden (door ongebruikte limieten terug te vragen) als door algemene beperkingen.Ten derde is er een uitgebreid pakket aan overheidsmaatregelen geboden om de bedrijven aan de gang te houden", somt Ralph op.

"Met deze maatregelen kom je een heel eind maar dit zal niet genoeg zijn. Gespecialiseerde kredietverzekering-tussenpersonen kunnen nu extra toegevoegde waarde aan een kredietverzekeringspolis toevoegen. Let op, het gevaarlijkste deel van deze COVID-19 crises komt nog", vervolgt Ralph. "Wanneer het virus onder controle zal zijn en de bedrijven weer geacht worden “Business as usual” te gaan, dan zullen de meeste en meest onverwachte klappen vallen. Het vet op de botten is dan verspeeld en bedrijven kunnen niet meer goed meedraaien."

"Daarom is het belangrijk om vooruit te denken en hierop voorbereid te zijn. Hoewel kredietverzekeraars een stuk restrictiever zijn geworden, is het nu zaak om u te wapenen voor de toekomst. Sluit een debiteurenverzekering af en wapen u tegen zakelijke risico’s", besluit Ralph.

Voor meer informatie:
Ralph Reinders
Dutch Credit Brokers
Zijdstraat 33
1431 EA Aalsmeer
The Netherlands
T +31 (0)297 724 710
M +31 (0)6 271 89 690
ralph@dcbbv.com 
www.dutchcreditbrokers.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.