Eric Moerdijk (Monie):

"Uienexport schakelt tandje terug"

Tholen - Nadat de uienmarkt de afgelopen twee weken een gekkenhuis was, is het deze week een stuk rustiger geworden. "Dat was ook wel te verwachten, aangezien iedereen weer wat tussenvoorraden heeft aangelegd", constateert Eric Moerdijk van sorteer- en pakstation Monie uit Nieuwdorp. "Nog altijd zijn de meeste Europese landen wel aan de markt en ook overzee gaat er nog wel wat weg, maar de meeste landen zijn wel een paar tandjes teruggeschakeld."

"De baalprijzen gingen afgelopen weken ook met de dag naar boven, maar je ziet deze nu ook stagneren. De afzet van de rode uien blijft een beetje achter bij de gele uien, de tekorten die we in december dachten te krijgen in rood zijn nog niet aan de orde", vervolgt Eric. Ook de naderende Ramadan zorgt volgens hem nog niet echt voor stemming. "Hoe vroeger de Ramadan in het seizoen valt, hoe meer uien er nog lokaal beschikbaar zijn. Zouden deze feestdagen richting het einde van hun eigen oogst vallen, dan zouden we er meer voordeel van hebben."

"De retailverkopen lopen behoorlijk door en daarbij zorgen die kleinere verpakkingen ook automatisch voor meer werk. Verder zien we dat veel markten in het buitenland gesloten of anders georganiseerd zijn. Al met al zorgt deze Corona-crisis zowel voor kansen als bedreigingen. Je weet niet wat er nog allemaal gaat gebeuren, maar anderzijds blijven de mensen toch eten, ook al is dat thuis en wat bewuster. Daarom zou de uienconsumptie nog weleens kunnen toenemen."

Voor meer informatie:
Monie Nieuwdorp
Hertenweg 61
4455TK Nieuwdorp
Tel: 0113-612845
eric@monie.nl 
www.monie.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.