Wilma van den Oever, GroentenFruit Huis

"Delen van kennis en inspiratie ook nu van groot belang"

Vrijdag vertelde Wilma van den Oever voor de rubriek ‘Inkijk werkzaamheden coronavirus’ over de dagelijkse werkzaamheden in tijden van corona. Wilma maakt evenals de collega's die eerder zijn geportretteerd deel uit van de corona werkgroep van GroentenFruit Huis.

Wat is je functie bij GroentenFruit Huis?
Ik ben communicatiemanager. Daarbij weet ik me gesteund door mijn collega's. Denise van Vliet, onmisbaar voor een snelle verwerking van alle informatie op de website en vele andere bijkomende klussen. Stagiaire Roos die onder andere initiatieven van leden bij houdt en toevoegt aan de website en meehelpt met de berichten op Social Media. Anne Marie Borgdorff is de linking pin tussen GroentenFruit Huis en NAGF. De laatste weken is in nauwe samenwerking tussen GroentenFruit Huis, NAGF en Food Cabinet, specialisten in food-marketing, de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit!' tot stand gekomen.

Samen sterk!
Het is echt mooi om te zien wat we in zo'n korte tijd met het team en als sector hebben neergezet. De collega's die inhoudelijk en organisatorisch betrokken zijn, de directie die leden heeft benaderd voor een bijdrage aan de campagne en diezelfde leden omdat ze inzagen dat het belangrijk is om in een onzekere tijd als deze, harde werkers een hart onder de riem te steken en consumenten het comfort te bieden dat ze zich in ieder geval geen zorgen hoeven te maken over de beschikbaarheid van groenten en fruit.

De kers op de spreekwoordelijke taart is afgelopen week geplaatst door de STER. Sinds dinsdag 6 april tot en met 30 april is bijna honderd keer zendtijd ingepland om onze boodschap te delen met kijkers op NPO 1,2 en 3. En hoogstwaarschijnlijk wordt daar heel binnenkort een radiospot aan toegevoegd.

Wat gebeurt er nog meer?
Ik heb contact met de pers en overleg vervolgens wie een interview kan geven. We hebben dagelijks overleg met de corona werkgroep van GroentenFruit Huis. Wekelijks, en indien nodig vaker, heb ik overleg met de communicatie collega's die werken bij collega-belangenorganisaties, die samenwerken in Greenports Nederland. Samen met VNO-NCW zijn dit twee belangrijke netwerken die een belangrijke rol spelen om de problemen waar onze leden tegenaan lopen, te adresseren aan de politiek.

Daarnaast houden we bij GroentenFruit Huis wekelijks een webinar voor onze leden, waarbij directeur Richard Schouten de leden kort bijpraat over actuele ontwikkelingen. Daarbij ligt de focus op Arbeid, Logistiek, Open houden van de keten, Financiën/Schaderegelingen en Herstel in het post-corona tijdperk. Het tijdperk waar we met zijn allen reikhalzend naar uitkijken. Tot het zover is, proberen we vast te wennen aan de nieuwe 1,5 meter economie, doen we bergen ervaring op met video-vergaderen en brengen we onze eigen boodschap in de praktijk: 'Zorg goed voor elkaar!'.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
T: 079 - 368 11 13 
06 - 30 986476  
info@groentenfruithuis.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.