India verlengt lockdown tot 3 mei: Enorme uienoogst niet echt een voordeel in deze Covid-19 crisis"

India stevent af op een extreem goede uienoogst deze zomer dankzij het grote aantal uientelers in het land. Met de beperkingen die het coronavirus heeft veroorzaakt, kan een groot deel van de oogst echter gewoonweg als verloren worden beschouwd. Het feit dat de lockdown in India met twee weken is verlengd, helpt de zakelijke kant van dit alles niet.

De verlenging van de lockdown kan ernstige gevolgen hebben voor het uienseizoen. "De komende uienoogst zal naar verwachting hoger zijn dan vorig jaar, dus we verwachten een flinke oogst," zegt Sagar Tikyani, oprichter van het Indiase handelsbedrijf Dilip Agro. "Dit kan er vooral toe bijdragen dat meer telers kiezen voor de uienteelt, omdat de uien vorig jaar goed geld opbrachten. Helaas zal de grotere oogst voor niemand van nut zijn als de wereld niet in relatief korte tijd uit de Covid-19-crisis gaat komen."

Het spreekt voor zich dat de maatregelen die India en andere landen hebben genomen, gevolgen hebben gehad voor de handel. Tikyani zegt dat de prijzen van de logistiek het meest problematisch zijn. "We houden de situatie in India en vooral in de landen waarnaar we exporteren, meestal Aziatische markten, voortdurend in de gaten. Door de onzekerheid hebben we onze verkoopdoelstellingen voor ons bedrijf teruggeschroefd. Het grootste probleem is de beschikbaarheid van schepen en vooral de chauffeurs die de containers verplaatsen. Dit heeft ertoe geleid dat de transportkosten met minstens 50% zijn gestegen en dit is alleen maar voor de verplaatsing van de lading naar de havens. Ondanks alle problemen zijn we bezig en nemen we de risico's, omdat we voor onze uien goede prijzen krijgen op de buitenlandse markten."

Hoewel veel importeurs en exporteurs hoopten dat het land zich weer zou openstellen, is het besluit van de Indiase regering voor Tikyani geen verrassing. "India heeft de lockdown verlengd tot 3 mei. Dit was geen onverwachte stap, gezien het feit dat de curve niet is afgevlakt en alleen maar is gestegen. Het resultaat is dat we niet genoeg medewerkers hebben om te sorteren en te verpakken. De tijd die nodig is om een container te verwerken, is daarom verdubbeld. Nu de lockdown wordt verlengd, vinden bedrijven met een grote schuldenlast het moeilijk om stil te staan in het oog van deze Covid-19 storm. Maar de meeste slachtoffers zullen niet in het bedrijfsleven vallen, maar bij de telers."

"De handel is echter niet volledig tot stilstand gekomen," benadrukt Tikyani. "Er worden nog steeds zendingen verstuurd, en de vraag naar de uien is zeker nog steeds aanwezig. Ondanks alle problemen kunnen we blijven leveren aan onze klanten en staan we open voor eventuele nieuwe bestellingen. Het is volgens mij een goed moment om geld te verdienen, omdat de prijzen hoger zijn door de lagere voorraden die uit India komen. En de lagere voorraden zijn duidelijk het gevolg van het feit dat de meeste exportbedrijven niet genoeg arbeidskrachten en chauffeurs hebben om hun zendingen te verwerken. Daarom blijven we hard werken om zoveel mogelijk orders te verwerken," besluit Tikyani.

Voor meer informatie:
Sagar Tikyani
Dilip Agro
Nashik District, Maharashtra (India)
+91 7045842844
sagartikyani7@gmail.com
info@dilipagro.com
www.dilipagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven