Indiase telers vragen regering om uien in te kopen om financiële nood te voorkomen

Ambtenaren van Lasalgaon APMC hebben verklaard dat ze een  reden zien voor overheidsmaatregelen door de daling van de uienvraag. Volgens deze ambtenaren is de vraag op de binnenlandse markt sterk gedaald.

De Maharashtra State Onion Producers Farmer Association wil dat de regering staatsbedrijf Nafed en de staatsregeringen opdracht geeft om rechtstreeks uien in te kopen bij telers om hen te helpen de financiële nood te beperken. Bharat Dighole, voorzitter van de vereniging, wees erop dat de uienhandel tot stilstand is gekomen vanwege de verspreiding van het coronavirus. Volgens hem hebben eerst de aanhoudende moessons, daarna het exportverbod en tenslotte de beperkingen op de uienhandel enorme verliezen voor de telers veroorzaakt.

Volgens financialexpress.com, heeft de lockdown de prijzen dusdanig beïnvloed dat de groothandelsprijzen van uien tot € 0,06-0,09/kg zijn gedaald. Bovendien functioneren veel marktcomité's ofwel niet  of doen ze minimale zaken vanwege de Covid-19 pandemie. Het gebrek aan aanbod is, volgens hem, op verschillende markten normaal geworden.

Momenteel is het oogsten van het de zomergewas in volle gang en zijn telers gedwongen om hun uien op de volle grond op te slaan, waarmee ze de kans lopen dat ze door de regen aangetast worden.  Dighole beloofde dat hij de ministers van uienzaken Nitin Gadkari, Prakash Javdekar en Piyush Goyal over deze kwestie zal benaderen.

Lasalgaon en Pimpalgaon APMC hebben de veiling van uien tot ongeveer 800 tot 1.000 voertuigen per dag beperkt vanwege de lockdown door de coronacrisis. Door het arbeidstekort en het gebruik van jute zakken wordt het gemakkelijker om de komst van veel mensen in goede banen te leiden nu het aantal voertuigen beperkt is.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven