Adriaan van Belzen, Daily Onions:

"Lastig importseizoen rode uien verwacht"

Tholen - Het Egyptische uienseizoen komt vooralsnog niet echt los. "Een vroege start vanuit Egypte is niet mogelijk omdat de prijzen nog veel te hoog zijn. Ook verwacht ik minder vraag naar rode uien dit seizoen, dus we hebben geen match", constateert Adriaan van Belzen van Daily Onions.

"Vorig seizoen is voor veel exporteurs in Egypte niet goed afgelopen omdat we toen ook hoge prijzen op papier zagen die achteraf helemaal niet bestonden, dus ik hoop dat men nu wat voorzichtiger wordt in het versturen van product zonder een vaste eindbestemming."

"Begin januari zag de situatie er heel anders uit. Maar het tekort aan rode uien blijkt nu ook niet te bestaan omdat we de eerste drie tot vier weken nog vooruit kunnen met Hollandse en Europese rode uien. De vraag vanuit de catering is weg en een groot deel van de rode uien vindt zijn weg in de catering. Daarom verwacht ik een lastig seizoen voor de import van rode uien."

"Wat betreft de Hollandse uien lijken we rustig het seizoen uit te zingen zonder een spectaculaire beweging naar onder of boven. De vraag blijft stabiel en het aanbod is voldoende. Maar zoals vaker is gebleken, zit de verrassing in de staart", besluit Adriaan.

Voor meer informatie:
Adriaan van Belzen
Daily Onions
Mob: +31 654 225 886
adriaan@dailyonions.comĀ 
www.dailyonions.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven