Esben Poulsson, voorzitter van de International Chamber of Shipping

"Wereldwijd containervervoer zal de komende maanden met 30% dalen"

Als gevolg van de huidige situatie in de wereld puilen magazijnen uit met goederen zoals wasmachines en koelkasten omdat retailers rederijen vragen om de levering uit te stellen. Hierdoor zou het wereldwijde containervervoer de komende maanden met wel 30% kunnen afnemen, bericht Esben Poulsson, voorzitter van de sectororganisatie Chamber of Shipping. 

Tot dusver daalde het vervoer dit jaar al met zo'n 15% als gevolg van de corona-uitbraak. De afname in het tweede kwartaal zal volgens de voorzitter afhankelijk zijn van de mate waarin regeringen hun economieën heropenen.  

"De voorraden van producten zoals kleding en witgoed zijn hoog," zei Poulsson vorig week. "We horen dat ontvangers van deze producten rederijen vragen om ze tijdelijk op te slaan of de levering te vertragen."

De crisis is een tegenvaller voor grote rederijen, zoals Cosco Shipping en Ocean Network Express, die het jaar zeer sterk begonnen. Dit optimisme is nu verdampt omdat de virusuitbraak mensen weghoudt uit de winkelstraten, waardoor de retailomzet op grote consumentenmarkten krimpt. 

Volgens straitstimes.com, daalde het aantal inkomende containers in de haven van Los Angeles in maart met 26% ten opzichte van het jaar daarvoor, terwijl in Singapore de containeroverslag naar het laagste niveau sinds augustus daalde en die in Hongkong na een korte opleving in februari ook onder het gemiddelde bleef.  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven