Indiase regering voltooit afzet van 35.857 ton importuien

Volgens het ministerie van consumentenzaken heeft de Indiase regering de afzet van 35.857 ton uien, die vorig jaar werden geïmporteerd om de neerwaartse spiraal van de binnenlandse prijzen onder controle te houden, voltooid.

Om de uienprijzen binnen de perken te houden, besloot de regering in november 2019 om 120.000 ton uien te importeren via het MMTC. Sindsdien heeft zij 35.857 ton uien ingekocht op overzeese markten in het kader van het prijsstabilisatiefonds (PSF).

In zijn recentste rapport zei het ministerie dat het de afzet van importuien tegen eind maart heeft voltooid. In totaal is er 35.857 ton importuien afgezet aan verschillende staten. Een groot deel van de uien (ongeveer 29.836 ton) werd in februari afgezet toen er een stijging was in de vraag naar importuien.

Importuien werden verladen naar staten als Andhra Pradesh, Kerala, Telangana, Chandigarh, Uttar Pradesh, Assam, Uttrakhand, Himachal Pradesh, West-Bengalen en Goa. Sommige partijen werden op een veiling afgezet. Bureaus zoals Mother Dairy, Kendriya Bhandar en NAFED werden, volgens het rapport, geadviseerd om importuien in de retail af te zetten om de prijzen te temperen.

Bron: economictimes.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven