Veertien nieuwe bandlossers voor het Duitse Heilmann AG

H.W. van der Peet & Zn. heeft onlangs de eerste van de veertien bandlossers afgeleverd aan Heilmann AG. Dit bedrijf levert aardappelen en uien – in allerlei volumes en verpakkingen - aan supermarkten en groentenspeciaalzaken.

Losgestorte producten in bandlossers van H.W. van der Peet & Zn.
Heilmann AG heeft het transport van aardappelen en uien ondergebracht bij Heilmann Logistics. De verpakte producten gaan in koeltrailers naar de klant. Voor de losgestorte producten gebruikt Heilmann Logistics bandlossers van H.W. van der Peet & Zn. De eerste bandlosser hebben ze in 1981 al bij Van der Peet gekocht en tot volle tevredenheid. Dat blijkt ook uit de order voor veertien nieuwe bandlossers door Heilmann AG.

Bandlossers met twee compartimenten
Vijf van de veertien nieuwe bandlossers hebben twee compartimenten. Ook zijn deze voorzien van een ventilator. Met deze ‘flex-bandlossers’ kan de transporteur alle producten in combinatie vervoeren. Biologische aardappelen in het ene vak en uien in het andere. Of twee soorten aardappelen. Of uien die gedroogd moeten worden met de ventilator in combinatie met een lading pootgoed.

Doorlopende transportband vergemakkelijkt lossen
Alle bandlossers hebben een transportband die aan de voorzijde doorloopt. Dat vergemakkelijkt het lossen van de producten. Ook zijn de bandlossers zowel aan de voor- als de achterzijde uitgerust met een bordes. De aandrijving van de transportband gebeurt met een trommelmotor. Deze wordt aangestuurd door een frequentieregelaar die bij H.W. van der Peet & Zn. zelf is ontwikkeld.

Zeildoek met snelspansysteem
Op de vlakke buitenwanden van de bandlossers komen reclame-uitingen die H.W. van der Peet & Zn. ook heeft mogen verzorgen. Om deze nog beter te laten uitkomen, is het zeildoek van de bandlossers uitgerust met het snelspansysteem. Daarmee kan het zeildoek worden vergrendeld zonder dat er spangordels nodig zijn. Dit systeem kan zelfs gebruikt worden als de bandlossers met een ‘kopje erop’ zijn geladen.

Duitse aardappel- en uienmarkt
Heilmann AG is een van de grotere spelers op de Duitse aardappel- en uienmarkt. Het bedrijf heeft vestigingen in Uelzen, Büchen, Wittbrietzen en Beelen en levert aan supermarkten en groentespeciaalzaken.
Heilmann AG maakt deel uit van de Heilmann Gruppe. Hieronder valt ook een bedrijf dat onder de merknaam Öko Kontor biologische producten levert. Een andere tak - Krohn Import - importeert aardappelen uit onder andere Egypte, Israël, Spanje en Cyprus. Ook het al eerder genoemde Heilmann Logistics valt onder de Heilmann Gruppe. Heilmann AG is van oorsprong een familiebedrijf, dat in 1922 werd opgericht door de grootvader van Carsten Heilmann: de huidige algemeen directeur

Voor meer informatie:
H.W. van der Peet & Zn
Tel:   +31 (0)172-579318
info@vanderpeet.nl  
www.vanderpeet.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.