Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Oekraïne wil uienareaal met 30% uitbreiden

APK-Inform: Groenten- en Fruitdeskundigen voorspellen dat Oekraïne zijn uienareaal in 2020 met 30% zal vergroten. Volgens voorlopige schattingen zijn professionele bewerkers van plan om het uienareaal met die hoeveelheid gemiddeld te vergroten.

Deskundigen benadrukken dat dit voorlopige indicatoren zijn, maar het feit dat het uienareaal in Oekraïne in 2020 zeer sterk zal groeien, kan nu al als definitief worden beschouwd.

"Een derde van de ondervraagde fabrikanten in dit segment is van plan om het areaal in het nieuwe seizoen uit te breiden. De helft van de telers is niet van plan om het gebied aan te passen in vergelijking met vorig jaar en 20% van de respondenten zijn zelfs van plan om de uienteelt te verminderen", aldus de analisten. "Maar juist omdat verwacht wordt dat de daling, volgens de fabrikanten, veel minder van betekenis zal zijn, zal de totale toename van het areaal voor het gewas aanzienlijk zijn."

De redenen voor de prijsstijging zijn het afgelopen jaar achterhaald: na verschillende seizoenen met een te groot aanbod hebben de telers het uienareaal sterk verkleind - volgens de Dienst voor de Statistiek van de staat werd 54.400 ha ingezaaid.

Naast de fysieke vermindering van de geplante oppervlakten hadden ongunstige weersomstandigheden afgelopen zomer invloed op het gewas - perioden van droogte, gevolgd door langdurige regens. En als de uienteelt gemiddeld is, volgens het ministerie van landbouw, ongeveer 1 miljoen ton, dan is in 2018 ten minste 120.000 ton niet geteld.

Begin 2019 begonnen de voorraden op te raken en lagen er nog steeds onbeduidende hoeveelheden uien in opslag. Daarna kwam de importlijn: in januari en februari bereikte de uienimport 35,4 duizend ton, dat is 62 keer meer dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Bron: en.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven