Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Ik verwacht een moeilijk Italiaanse uienseizoen"

De nieuwe oogst van Italiaanse uien wordt de komende weken verwacht. Door de weersomstandigheden en het coronavirus belooft het een interessant seizoen te worden.

"Seizoenarbeiders, voornamelijk uit Polen en Roemenië, willen niet naar Italië afreizen. Ze zijn erg bang vanwege het coronavirus," zegt een Duitse handelaar. Na een zeer positief seizoen voor (Italiaanse) uien vorig jaar, door de droogte en het tekort in 2018, verwacht hij nu zeker een moeilijk 2020: "Dat is het enige wat ik nu kan zeggen voor het seizoen, verder zullen we moeten afwachten."

De oogst zal enige tijd worden uitgesteld: "Dit is deels te wijten aan problemen met het weer. Veel producten in Italië hebben geleden onder de vorst en de hagel."

De eerste hoeveelheden voor de Duitse markt worden in juli verwacht. "Het is nog te vroeg om voorspellingen te doen over de hoeveelheden. Het weer is al erg droog, we zullen moeten zien hoe het zich ontwikkelt. De oogst zal ervan afhangen."

Op dit moment kan aan de vraag worden voldaan met alternatieve producten uit Duitsland en Nederland. "Om de kloof te overbruggen, worden ook de eerste hoeveelheden van het nieuwe gewas uit Nieuw-Zeeland toegevoegd. Dit aandeel neemt steeds meer toe. De markt kan dus adequaat worden bevoorraad en er zijn in dat opzicht geen knelpunten te verwachten."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven