"Chinese marktomstandigheden zijn beter voor rode uien dan voor gele uien"

De marktprijs van Chinese uien is al enkele weken aan het dalen, met name door het grote aanbod op de markt van dit moment. Daarnaast is de export van Chinese uien gedaald als gevolg van de Covid-19-pandemie.

"Onze gele uien zijn nog maar net op de markt gekomen," zegt de heer Yang van Feng County Huatong Vegetable Cooperative. "Dit jaar is de aankoopprijs al lager dan de kostprijs. Er zijn twee belangrijke redenen voor deze ontwikkeling. Ten eerste is de exportmarkt nog niet hersteld van de gevolgen van de COVID-19-pandemie." 

"Ten tweede komen er rond dezelfde tijd grote hoeveelheden uien uit verschillende teeltgebieden op de markt. De marktomstandigheden zijn echter iets beter voor rode uien dan voor gele uien. Deze laatste worden vooral geteeld voor de exportmarkten en voor de verwerkende bedrijven. De rode uien worden vooral op de binnenlandse markt verkocht. De huidige prijs ligt rond de 0,18-0,25 yuan (0,02-0,03 euro) per 0,5 kg voor gele uien en 0,30-0,40 yuan (0,03-0,05 euro) per 0,5 kg voor rode uien. De prijs van gele en rode uien heeft geen significante schommelingen laten zien sinds het moment dat de uien uit Feng County in grote hoeveelheden op de markt zijn gekomen."

De Feng County Huatong Vegetable Cooperative heeft plantages in Feng County in Jiangsu, Suzhou in Anhui, en Yongcheng in Henan. De plantages beslaan in totaal meer dan 133 hectare.Yang vertelt dat er de laatste jaren een duidelijke ontwikkeling in de uiensector heeft plaatsgevonden: "De Chinese marktvraag naar rode uien groeit snel en is nu veel groter dan een paar jaar geleden. Nog maar een paar jaar geleden werden in bijna alle teeltgebieden in Noord-China gele uien verbouwd, maar tegenwoordig kopen klanten gele en rode uien in gelijke hoeveelheden in van teeltgebieden in Peking, Noordoost-China en Shanxi. De belangrijkste reden voor deze ontwikkeling is de superieure smaak en kleur van rode uien. Hun marktaandeel groeit al jaren."

"Chinese teeltgebieden kunnen het hele jaar door de markt bevoorraden. We hebben ook gekoelde opslagplaatsen met een capaciteit van 10.000 ton. Hierdoor kunnen we garanderen dat de uien die we aan onze klanten leveren altijd van de best mogelijke kwaliteit zijn. Op dit moment hebben we onze magazijnen bijna leeg verkocht. Over een paar weken zullen we beginnen met het inkopen van uien om in onze magazijnen op te slaan."

Feng County Huatong Vegetable Cooperative is gespecialiseerd in de verkoop van uien aan de retail en de export van uien. Het bedrijfsteam heeft al jaren ervaring in deze branche. De coöperatie exporteert voornamelijk uien naar Maleisië, Rusland en Vietnam. Daarnaast levert de coöperatie ook rode en gele uien aan de binnenlandse markt. "In de toekomst hopen we onze uien naar nog meer overzeese markten te brengen en nog meer consumenten de kans te geven de hoge kwaliteit van onze uien te ervaren," besluit Yang.

Voor meer informatie:
Yang Jiahua
Feng County Huatong Vegetable Cooperative
+86 15 351 636 296
505888328@qq.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven