CO2-gecompenseerd propaangas

Elke sector moet verduurzamen om de doelen van het Klimaatakkoord te behalen. Benegas levert daarom CO2-gecompenseerd propaangas en biedt hiermee een duurzame energie-oplossing. Voor de verantwoording van CO2-neutraal gas levert Benegas een certificaat waarmee kan worden aangetoond dat het gebruikte propaan gecompenseerd is.

Propaan wordt veel gebruikt in de agrarische sector. Diverse gewassen, zoals uien, aardappelen en bloembollen kunnen met propaan heel efficiënt gedroogd worden. Een groot voordeel van het gebruik van propaangas is dat de uitstoot van CO2 in de lucht veel lager ligt dan bij andere brandstoffen. Daarnaast is de verbranding van propaangas zeer schoon en komt er weinig fijnstof bij vrij. Dit is goed voor de luchtkwaliteit en beter voor uw apparatuur. Propaan is daarom een voorbeeld van een milieu- en energievriendelijke oplossing voor het verwarmen van stallen en drooginstallaties.

De CO2-uitsoot waar Benegas door de verkoop van propaan verantwoordelijk voor is, wordt gecompenseerd door de aanschaf van carbon credits. Met deze carbon credits investeert het bedrijf in verschillende mooie duurzaamheidsprojecten die ervoor zorgen dat de aarde weer wat groener wordt. Bijvoorbeeld in Brazilië, waar ongeplande ontbossing wordt tegengaan in inheemse gebieden van het Amazonegebied, het grootste resterende regenwoud op onze planeet. Of in Thailand, waar Benegas investeert in een duurzaamheidsproject genaamd Kalasin Wastewater Treatment en waarmee luchtvervuiling wordt tegengegaan.

Voor meer informatie:
Benegas
Tel: +31 (0)341 72 33 50
info@benegas.com 
www.benegas.com  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven