Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

LTO hoopt 10 november nieuwe voorzitter bekend te maken

Met het vertrek van Marc Calon start LTO Nederland de benoemingsprocedure voor een nieuwe voorzitter. Deze procedure is tot stand gekomen op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement. Belangrijk fundament vormt het consulteren van alle leden met betrekking tot de profielschets. Zo wordt inzichtelijk welke eigenschappen de nieuwe voorzitter volgens de achterban dient te hebben. Om zeker te zijn van een nauwkeurig proces ondersteunt een externe begeleider de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. LTO Nederland streeft ernaar de nieuwe voorzitter na de Ledenraad van 10 november bekend te maken.

Betrokkenheid leden
Alle LTO-leden worden voor de zomer via een ledenenquête gevraagd zich uit te spreken over het gewenste profiel van de nieuwe voorzitter. Deze profielschets is het uitgangspunt voor de selectie van voorzitterskandidaten. Daarnaast worden diverse stakeholders, zowel in de politiek als in ketenverband, geconsulteerd om een zo breed mogelijk afweging te maken welk type voorzitter LTO Nederland nodig heeft.

Met de vastgestelde profielschets gaat de vertrouwenscommissie een sollicitatieprocedure in. Het bestuur vormt de vertrouwenscommissie met de directeur van LTO Nederland als secretaris. Tevens wordt een begeleidingscommissie van 6 personen gevormd uit de ledenraad om het proces te volgen en de vertrouwenscommissie te versterken. De vertrouwenscommissie voert de sollicitatiegesprekken met geselecteerde kandidaten. Het benoemingsproces vindt vertrouwelijk plaats om kandidaten de ruimte te geven en dit vertrouwen niet te beschadigen.

Benoeming door de Ledenraad
De vertrouwenscommissie stuurt na de gesprekken uiterlijk in oktober een vertrouwelijke aanbeveling aan de Ledenraad. Deze raad bestaat uit in totaal 42 afgevaardigden van de regio’s en vakgroepen. De Ledenraad is de bevoegde instantie om over deze voordracht te besluiten.

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven