Interpom 2020 voor het eerst op maandag, dinsdag en woensdag

2020 wordt in de geschiedenisboeken ingeschreven als ‘het corona-jaar’. De huidige gezondheidscrisis treft alle sectoren en heeft ook een bijzondere grote impact op de aardappelsector: de wereldwijde vraag van vooral in de foodservice is grotendeels stilgevallen, wat een impact heeft gehad op productie- en verwerking. Honderdduizenden tonnen aardappelen zoeken een andere duurzame bestemming als food, feed of groene energie. De sector ziet uit naar een herneming van de economische en sociale activiteiten: hopelijk kunnen we binnenkort opnieuw buitenhuis genieten met familie en vrienden van aardappelen en aardappelproducten.
"Ook de aardappelketen ervaart een hoge nood naar een contactforum als Interpom: een plaats waar alle belangrijke schakels uit de keten in veilige omstandigheden kunnen samenkomen om te overleggen met een blik op de toekomst ‘post-corona’. De 20ste editie van Interpom zal dan ook effectief plaatsvinden maar op aangepaste openingsdagen en rekening houdend met covid-19 maatregelen: op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 november 2020 in Kortrijk Xpo", aldus de organisatie van Interpom.

Wijziging beursdagen naar maandag-dinsdag-woensdag
Op 6 maanden voor datum is de beurs reeds voor 94% volzet. Samen met de sector kijkt de organisatie er dan ook heel erg naar uit om dit najaar opnieuw ‘live te gaan’: overleggen via face-2-face contacten, nieuwigheden ontdekken en samen verder bouwen aan de aardappelsector & -business ‘post-corona’. De organisatie neemt uiteraard de nodige voorzorgen om contact en overleg tussen alle schakels van de aardappelketen te faciliteren op een veilige manier. Om echter rekening te houden met de social distancing maatregelen die dit najaar ongetwijfeld nog altijd van kracht zullen zijn omwille van COVID-19, heeft Kortrijk Xpo samen met Belgapom en enkele stakeholders beslist om de beursdagen van zondag, maandag en dinsdag te wijzigen naar maandag, dinsdag en woensdag. De zondag, die met 9.000 bezoekers traditioneel de drukste beursdag is met veel familiebezoeken, wordt deze komende editie geschrapt ten voordele van de woensdag. Hiermee wordt de bezoekersdensiteit verlaagd en beter gespreid over 3 dagen. Uiteraard zullen bezoekers zich op voorhand moeten registreren voor een bezoek op één van de 3 beursdagen. Dit laat de organisatie toe om een maximum aantal bezoekers per dag toe te laten en de bezoekersflow te monitoren i.f.v de toegelaten quota die in november 2020 van kracht zullen zijn. De online bezoekersregistratie zal eind augustus opgestart worden.

Beursthema: 'Let’s connect the potato chain in the post-coronavirus world' 
"De gevolgen van de corona uitbraak en de impact op de diverse schakels in de aardappelbranche worden ongetwijfeld hét gespreksonderwerp op Interpom. Iedereen zit met onbeantwoorde vragen en er wordt uitgekeken naar overlegmomenten over de aanpak ‘post corona’. Interpom zal hier bijzondere aandacht aan schenken o.a via een randprogramma met gerichte seminars / webinars, interviews op de beursvloer, nieuwe digitale kanalen enz. Daarnaast zullen innovaties van exposanten ook bijzondere aandacht krijgen via een ‘Innovation Showcase Tour’: een onafhankelijke expertengroep zal een selectie maken van relevante innovaties op de markt die een duidelijke meerwaarde betekenen voor de verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche. Want innovatie, creativiteit en technologische vooruitgang zijn dé sleutels om crisis situaties te bestrijden", besluit de organisatie.

Voor meer informatie:
interpom@kortrijkxpo.com
www.interpom.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven