Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Volgnde editie september 2021 in Nederland

Potato Europe 2020 geannuleerd

De onzekerheid over de buitengewone gezondheidscrisis als gevolg van de Covid-19-pandemie dwingt de organisatoren om Potato Europe 2020 te annuleren om bezoekers en exposanten van het evenement te beschermen. De volgende editie van Potato Europe zal in september 2021 in Nederland plaatsvinden.

"Vanwege de internationale coronapandemie van de afgelopen maanden en de daaruit voortvloeiende crisis zien wij ons genoodzaakt om de Europese beurs voor de aardappelsector, die gepland stond voor 2 en 3 september 2020 in Villers-Saint-Christophe in Frankrijk, af te gelasten. De algemene mate van onzekerheid, de aanhoudende gezondheidscrisis, de opgelegde maatregelen van fysieke afstand en de voortdurende beperkingen van het internationale reisverkeer dwingen ons tot deze moeilijke beslissing," zo laten de organisatoren van Potato Europe in een schriftelijke verklaring weten.

Veiligheid voorop
In de huidige context van de gezondheidscrisis zijn strikte fysieke afstandsmaatregelen essentieel voor ieders veiligheid, ook al is de uitvoering ervan uiterst moeilijk voor een evenement van deze omvang en aard.

Potato Europe had talrijke dynamische demonstraties, technische workshops en conferenties gepland. Vierhonderd exposanten bereidden zich voor om 15.000 bezoekers te verwelkomen, van wie een derde van buiten Frankrijk werd verwacht. Het verwelkomen van zo'n groot publiek wordt nu onwaarschijnlijk gemaakt door de limiet die de Franse regering momenteel stelt op 5.000 personen voor openluchtevenementen. Bovendien is de internationale deelname duidelijk sterk gecompromitteerd als gevolg van de huidige en toekomstige beperkingen met betrekking tot internationale reizen.

Het organisatiecomité van Potato Europe 2020, dat alle partners van de Franse aardappelsector samenbrengt, houdt bij het nemen van deze beslissing over de annulering ook rekening met de 400 exposanten en de Arvalis-teams. Allen waren sterk betrokken en investeerden middelen in de voorbereiding van het evenement. Het organisatiecomité dankt hen oprecht. Het leek dan ook redelijk om de financiële risico's te beperken.

De annulering van Potato Europe 2020 is een zware tegenslag voor de aardappelsector in Frankrijk, Europa en wereldwijd. De sector denkt nu aan andere mogelijkheden om zijn expertise en invloed te promoten.

Het comité verwelkomt iedereen op Potato Europe 2021, die in september 2021 in Nederland zal worden georganiseerd.

Voor meer informatie:
Xavier Gautier: +33 (0)6 80 31 31 53
Marion Wallez: +33 (0)6 76 02 76 11


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven