Zonnepaneelinstallaties toegankelijker voor telers

Het wordt voor telers een stuk eenvoudiger om de financiering voor een zonnepaneelinstallatie rond te krijgen. Het aanleggen van een zonnepaneelinstallatie is een forse investering. Wanneer boeren hiervoor aankloppen bij de bank, blijkt het zeer lastig om hier een financiering voor te krijgen. Banken beoordelen een financieringsaanvraag vaak enkel op bedrijfsresultaat en zijn niet bereid de opbrengst van de installatie in de beoordeling mee te nemen. De firma Toekomstdak komt nu dan ook met een totaaloplossing inclusief financiering.

Wel een subsidie, maar geen financiering
Om boeren tegemoet te komen en duurzame energieproductie te stimuleren, is de SDE+-regeling in het leven geroepen. Hiermee worden projecten omtrent hernieuwbare energie ondersteund met als voorwaarde dat de ondernemer meer energie opwekt dan hij zelf verbruikt. Met de subsidie wordt het prijsverschil tussen de grijze en de groene energie vergoed. Hoewel deze subsidie het aantrekkelijker maakt voor boeren, zijn boeren niet altijd zomaar in staat de plaatsing en het onderhoud van de zonnepaneelinstallatie te financieren. Om dat op te lossen, wenden ze zich vaak tot de bank, maar dat leidt meestal niet tot een financiering. Zeker de wat kleinere ondernemingen kunnen in dat geval niet voldoen aan de complexe voorwaarden die de banken stellen voor het verlenen van een financiering. Het gevolg hiervan is dat boeren wel in aanmerking komen voor een SDE+-subsidie, maar dat ze geen financiële middelen hebben om een zonnepaneelinstallatie te kunnen laten plaatsen.

In plaats van deze situatie te accepteren, is Toekomstdak op zoek gegaan naar een oplossing voor de boeren; financiers die vertrouwen hebben in de meerjarige opbrengst van zonnepanelen en die bereid zijn te investeren in duurzame energie. Dit heeft geresulteerd in een totaaloplossing; Toekomstdak verzorgt, voor zover deze nog niet aanwezig is, de aanvraag voor de SDE+-subsidie. Indien nodig wordt ook het bestaande dak gerenoveerd en wordt eventuele asbest verwijderd. Vervolgens wordt de zonnepaneelinstallatie aangebracht. De benodigde financiering hiervoor wordt ook volledig door Toekomstdak geregeld. De enige voorwaarde die Toekomstdak stelt voor het verlenen van een financiering is dat de boer in het bezit is van een SDE+-subsidie en dat de stal geschikt is voor de zonnepaneelinstallatie. Met de opbrengst van de zonnepaneelinstallatie worden de rente, aflossing en onderhoud van de installatie betaald. Wat overblijft gaat rechtstreeks naar de boer. Na 15 jaar is de volledige installatie afgelost. Op deze manier hoeven boeren niet meer bij de bank aan te kloppen en worden zonnepaneelinstallaties toegankelijker. Zo wordt er uiteindelijk meer gedaan met de potentie die de agrarische sector heeft op het gebied van duurzame energie.

Voor meer informatie:
Dirco Rijnders
Tel: 06-25256460
dirco@toekomstdak.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.