Kees van den Bosch, Freeland:

"Omgekeerde wereld, nauwelijks gele Hollandse uien beschikbaar en het barst van de rode"

Tholen - De afzet van vollegrondsgroenten verloopt dit jaar heel anders dan andere jaren. "Normaal gaan we met gele uien door tot de nieuwe er zijn. Nu zijn er verpakkers die ze al weken niet meer hebben. Rode uien zijn er daarentegen zat te krijgen, terwijl dat seizoen normaal eerder voorbij is en deze winter de verwachting nog was dat die snel op zouden raken. Nu zijn de Hollandse rode uien gelukkig kwalitatief sterk, beter dan de Egyptische die door de regenval niet al te lang houdbaar zijn."

"Andere producten hebben weer een torenhoge vraag. De beschikbaarheid van bloemkool en broccoli is niet groot, al is er nu meer aanbod op de markt dan twee weken geleden. Maar het product blijft hard weglopen. De bloemkool is al twee maanden duur. De prijs van een doos Franse bloemkool is zelfs 25 euro geweest. Voor de Hollandse wordt nu rond de 10 euro per doos betaald en dat is nog altijd een mooie prijs."

"Het seizoen van de Egyptische pompoenen blijft opvallend lang doorlopen. Mensen blijven ze eten. IJssla daarentegen loopt lastiger weg, maar dat is eigenlijk altijd tot aan de langste dag. Veel ijssla gaat traditioneel naar Italië. Of die afzet op gang komt, is ook afhankelijk van de toeristenstroom. De prei tenslotte is heel de winter slecht geweest en op de hamsterweek na ouderwets goedkoop. Nu zitten we in de overgang van de oude naar de nieuwe prei en is er niet veel aanbod en zijn de prijzen hoger", besluit Kees.

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
kees@freeland.nl   
www.freeland.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven