Nieuw oogstseizoen Chinese knoflook volop aan de gang

De eerste oogst van Chinese knoflook is volledig gedroogd en klaar voor opslag. Dat betekent dat het nieuwe oogstseizoen nu goed en wel begonnen is. Het weer was vrij zonnig en onbewolkt in de eerste weken van juni. Het vocht in de knoflook verdampte onder deze omstandigheden snel. Op veel productielocaties is de knoflook volledig droog. De handel in gedroogde knoflook begon in sommige gebieden al in de tweede week van juni.

Uit de reacties van de verschillende productiegebieden blijkt dat de huur van koelopslag momenteel vrij hoog is. Aan speculatie over de huur van de opslagruimte is geen gebrek. De huurprijzen zijn ongeveer 50-80 yuan (€6,29-10,00) hoger dan rond deze tijd vorig jaar.

Het aanbod op de markt nam geleidelijk toe in de teeltgebieden van Jinxiang nadat het regenachtige weer vorige week was afgelopen. Handelaren staan nu meer te popelen om te verkopen dan in de regenperiode, maar de prijs is vrij zwak. Dit is een kopersmarkt. Handelaren met opslagruimte stellen een limiet aan de prijs die ze bereid zijn te betalen voor de knoflook die ze gebruiken om in hun magazijnen op te slaan. De prijs van knoflook van gemengde kwaliteit daalde van 1,28 yuan (€0,16) per 0,5 kg vorige week tot 1,26 yuan (€0,15) deze week. Dat is een daling van 1,56%.

De prijs is vrij laag sedert de komst van verse knoflook op de markt eerder dit jaar. De lage prijs trekt de aandacht van handelaren die het geld hebben om te speculeren. Mensen gaan investeren en de markt is actief, maar handelaren die daadwerkelijk knoflook kopen om er hun magazijnen mee te bevoorraden, zijn vrij strikt over de prijs die ze bereid zijn te betalen. De markt is ook enigszins chaotisch. Er zijn mensen die op zoek zijn naar knoflook van gemiddelde tot lage kwaliteit voor verwerking, terwijl anderen op zoek zijn naar grote knoflook van topkwaliteit. Uiteindelijk is de internationale markt chaotisch en de Covid-19-pandemie verergert de situatie nog verder. De markt is op dit moment onvoorspelbaar en dat brengt veel risico's met zich mee voor de knoflookhandelaren.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven