Exportprijs met 10-20% gedaald

"De Chinese uienmarkt lijkt niet te verbeteren"

Veel teeltgebieden in China zijn in april begonnen met het leveren van verse uien aan de markt. Het aanbod op de markt overtrof de vraag ruimschoots en de prijs daalde. Tot nu toe was de lage prijs geen stimulans voor een hogere consumptie. "Uientelers en -handelaren klagen steen en been, omdat de markt geen tekenen van verbetering vertoont," zegt uienhandelaar en -exporteur Wang Mengli.

"De uienprijs is in de laatste week van juni kortstondig gestegen, maar de markt is vrij zwak en de prijs is weer gedaald. Natuurlijk heeft de uienprijs, naast het effect van een te groot aanbod, ook te lijden gehad van de druk op zowel de binnenlandse markt als de exportmarkt."

"Onze gele en rode uien komen uit veel verschillende teeltgebieden, waaronder Henan en Shandong. De marktomstandigheden zijn iets beter voor Shandong-uien, vooral als het gaat om de export, maar het volume is nog steeds kleiner dan vorig jaar. De exportprijs van uien is met 10%-20% gedaald, op basis van verschillende markten van bestemming en uienrassen.

"We zetten onze uien momenteel zowel via traditionele verkoopkanalen af als via e-commerce platforms. Het gaat dan om groothandelsmarkten en supermarkten in eerste- en tweede-laagse steden in heel China. Daarnaast exporteren wij onze uien ook naar landen in Zuidoost-Aziƫ. Onze afzet op de binnenlandse markt is net zo groot als onze export."

Voor meer informatie:
Wang Mengli
Jilin Onion Trader and Exporter
+86 139 8202 7080


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven