Halfjaarcijfers North Sea Port: Alleen de containeroverslag groeit

North Sea Port heeft gisteren zijn halfjaarcijfers gepubliceerd waarin de haven alleen in de overslag van containers een groei zat van 5,4%. De haven verwacht dat deze groei de komende tijd verder gaat zetten. Een aantal bedrijven in North Sea Port wist de laatste drie jaar immers nieuwe (lijn)diensten aan te trekken. Een blijvende opsteker. 

In het eerste halfjaar van 2020 werd er een totale overslag genoteerd van 32,4 miljoen ton, een daling van 11,5%. Waren de eerste zes maanden van vorig jaar nog goed voor 36,6 miljoen ton overslag via zeeschepen, dan was dit in dezelfde periode voor dit jaar 4,2 miljoen ton minder. Kanttekening, het eerste semester van 2019 was het beste ooit. 

Tweede kwartaal 
De coronacrisis liet zich vooral tijdens het tweede kwartaal zien, dat op 15,6 miljoen ton af klopte tegenover 18,7 miljoen ton in 2019. Dit maakt een verschil van 3,1 miljoen ton of een daling met 16,4%. Het eerste kwartaal van dit jaar kende nog een daling van 6,6%.

Binnenvaart
Voor binnenvaart noteerde North Sea Port deze eerste jaarhelft een overslag van 28 miljoen ton ten opzichte van 29,5 miljoen ton in 2019. Een daling van 5% (1,5 miljoen ton).

De overslag via binnenvaart houdt beter stand in vergelijking tot zeevaart. Dat komt voornamelijk door het betere eerste kwartaal waar een meeroverslag van 4,2% werd behaald ten opzichte van 2019 (0,6 miljoen ton). Het tweede kwartaal toont dan weer een verlies van 14% (2,1 miljoen ton). De verliezen zijn terug te vinden in dezelfde sectoren als bij de zeevaart. Dit is een natuurlijk gevolg van North Sea Port als overslagcentrum tussen zeevaart en binnenvaart.

De toekomst
De coronacrisis stopt de gestage groei van North Sea Port en hakt stevig in op de goederenoverslag. De grensoverschrijdende haven kijkt echter uit naar een licht herstel van de goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart naar het einde van het jaar toe.

Voor meer informatie:
North Sea Port
Schelpenpad 2
4531 PD Terneuzen
Nederland 
tel.: +31 (0) 115 647400
contacteer@northseaport.com 
www.northseaport.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.