Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opklapbare AVR ridger verwijdert onkruid van nog meer ruggen

Bedachtzaam omspringen met onze bodem en efficiënt telen zijn sleutelwoorden voor een duurzame landbouwsector. Zowel vanuit de particuliere hoek, die de vraag in supermarkten bepaalt, als vanuit de overheid is de vraag naar andere technieken groot. In versneld tempo worden namelijk allerhande chemische gewasbeschermingsmiddelen en onkruidverdelgers verboden. Mechanische onkruidbestrijding maakt meer en meer deel uit van de teelttechniek, niet enkel meer in de biologische teelt.

AVR ontwerpt en verkoopt al jaren met succes zijn combiwerktuig. In een basisframe met het kenmerkende gewichtsoverdrachtssysteem kunnen elementen ingebouwd worden. Zo kan de machine als speedridger, hoekschoffel of ecoridger gebruikt worden. De ecoridger en hoekschoffel zorgen voor een milieuvriendelijke, mechanische onkruidbestrijding op de rugflanken. Waar de ecoridger het onkruid afschraapt, bedekt met een laagje aarde en de ruggen weer flink aanaardt, (de ideale machine voor aanaarden in verschillende stappen), zorgt de hoekschoffel voor een diepere uitsnijding van het onkruid en is deze laatste ook met name in de wortelteelt erg efficiënt. De speedridger maakt met behulp van de grote aanaardschijven grote strakke ruggen, daar waar geen aangedreven grondbewerking nodig is.

Opklapbare versie
Om tegemoet te komen aan de schaalvergroting in de bioteelt en de stijgende vraag als aanvullende teeltbewerking in conventionele teelt, komt AVR vandaag met een opklapbare versie om op tijd- en kostenefficiënte wijze in één werkgang het onkruid van nog meer ruggen te verwijderen.

De pluspunten zijn volgens AVR als volgt: de extra grote werkbreedte maakt het een tijd- en kostenefficiënte machine. Het aanaarden gaat  met grote aanaardschijven. Onkruidbestrijding op de flanken van de rug en/of heropbouw van de rug gebeurt van onderuit, dus kan dankzij de eco-elementen gebruikt worden in gewas dat reeds bovenstaat. Het schoffelen op de flanken van de ruggen kan dankzij de hoekschoffeluitvoering en door het hydraulisch gewichtsoverdrachtssysteem is er altijd een strakke rug.

Verkrijgbaar
De prototypes werden het voorbije seizoen stevig getest en goedgekeurd. Voor seizoen 2021 zijn de machines vanaf nu leverbaar, aan prijzen vanaf € 23.100.

Voor meer informatie:
www.avr.be

Publicatiedatum: