Jamaica opent grenzen voor aardappelen en uien

Het Jamaicaanse ministerie van Industrie, Handel, Landbouw en Visserij (MICAF) heeft de grenzen weer opengesteld voor aardappelen en uien om aan de groeiende vraag te kunnen beantwoorden nu de economie weer op gang komt. 

Na een oproep vanuit de politiek en het bedrijfsleven schortte MICAF in april de import van agrarische producten tijdelijk op om de markt voor lokale producten veilig te stellen. 

Het importverbod wordt nu weer opgeheven waardoor de concurrentie op de markt toe zal nemen. In een reactie aan Financial Gleaner, liet het ministerie weten zich niet bewust te zijn van de zorgen omtrent de marktpositie van lokale producten. MICAF zei dat een recente evaluatie uit had gewezen dat er sprake was van een beperkte beschikbaarheid aan bepaalde producten, zoals aardappelen en uien. 

MICAF voegde eraan toe dat de toegestane importvolumes zullen worden bepaald aan de hand van de vraag, maar merkte hierbij wel  op dat in veel gevallen de benodigde aantallen om in de vraag te voorzien met 30% tot 40% zijn gedaald.

 

Bron: jamaica-gleaner.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven