Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktrapport Oostenrijk week 35/2020

"Aardappelmarkt stabiliseert, stijgende uienexport"

De Oostenrijkse markt voor consumptieaardappelen lijkt zich te stabiliseren met het begin van de opslagperiode. Het beschikbare aanbod blijft overvloedig met opbrengsten die meestal goed gemiddeld zijn, maar sterk variëren van regio tot regio. Het in de handel brengen van vroege en vervolgrassen is nu echter bijna voltooid. Met de oogst van de belangrijkste rassen is ook de opslag begonnen en de druk op het aanbod lijkt dus langzaam af te nemen.

De producentenprijzen konden het niveau van de vorige week handhaven. Er is weinig nieuws te melden van de vraagzijde. De verkoop op de binnenlandse markt is de laatste tijd rustig verlopen vanwege de zomervakantie. In Oost-Oostenrijk bedroeg de prijs voor aardappelen met een middelmatige afzet aan het begin van de week steeds zo’n € 12 /100 kg. Aardappelen van een te groot kaliber werden verkocht tegen 5,- tot 8,- € /100kg. Vanuit Opper-Oostenrijk worden nog steeds prijzen tussen 15,- tot 18,- €/100kg genoemd.

Stijgende export van uien
Kort voor het begin van de piekoogst is de Oostenrijkse uienmarkt grotendeels in evenwicht. Regionaal moesten oogstwerkzaamheden worden onderbroken vanwege de hevige regenval in de afgelopen dagen. Het aanbod van zomeruien neemt langzaam toe. De binnenlandse verkoop blijft in de zomer rustig. De export naar Oost-Europa is de laatste tijd toegenomen. Er is geen verandering in de producentenprijzen ten opzichte van de vorige week. Voor uien, schoongemaakt en gesorteerd in de doos, werd aan het begin van de week 15,- tot 18,- € /100kg betaald, afhankelijk van de kwaliteit.


Neder-Oostenrijk: Wortelmarkt in evenwicht
De Neder-Oostenrijkse wortelmarkt is vrij evenwichtig. De verkoop op de binnenlandse markt verloopt gestaag op een zomers, rustig niveau. De export is nog steeds niet aan de orde. Er is geen verandering in de producentenprijzen ten opzichte van de vorige week.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: