Frank van der Stappen 'robothoogleraar' Universiteit Utrecht

Frank van der Stappen is per 1 augustus benoemd tot hoogleraar Robotics and Automation aan de Universiteit Utrecht. Zijn expertise in robotica sluit volgens de universiteit goed aan op agrarische vraagstukken, omdat hij als expert op het gebied van robotmanipulatie veel weet over grijpen en fixeren, gebruikt voor oogstrobots.

Van der Stappen krijgt een gecombineerde aanstelling aan het departement Informatica van de Universiteit Utrecht en het Department of Engineering van University College Roosevelt (UCR), gevestigd in Middelburg. Bij UCR is hij nauw verbonden aan de nieuwe specialisatie Engineering van de Bacheloropleiding Liberal Arts and Sciences. enthousiasme in zowel onderzoek als onderwijs.

Agro-robotica
Zijn expertise in robotica is volgens de universiteit bij uitstek relevant voor de provincie Zeeland, waar robotica een steeds belangrijke rol krijgt. Denk bijvoorbeeld aan robotarmen die ingezet worden om groenten en fruit te plukken. Zijn achtergrond op het gebied van robotmanipulatie zoals grijpen en fixeren sluit hier naadloos op aan.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven