Tjerk Nagel, Konaxx Onions:

"Uienmarkt een heel mager zesje"

Tholen - De situatie op de uienmarkt ziet er volgens Tjerk Nagel van sorteer- en pakstation Konaxx Onions uit het Friese Sint Jacobi Parochie momenteel niet al te florissant uit. "We hebben te maken met een hele lauwe markt, in sommige gebieden een matige kwaliteit, de Corona-problematiek blijft boven de markt hangen en verder verloopt door de natte herfst de oogst met horten en stoten. Allemaal factoren die los van elkaar niet desastreus zijn, maar als je ze allemaal bij elkaar optelt wel."

"De handel is momenteel echt rustig. Er gebeurt gewoon te weinig. De meeste uien gaan naar West-Afrika, maar klanten die normaliter acht containers nodig hebben, bestellen doorgaans tien containers en nu maar zes. Door Corona stagneren mijns inziens de geldstromen en dat maakt de handel behoorlijk lastig", verduidelijkt Tjerk."Verder hebben we natuurlijk een heel grillig groeiseizoen gehad en dat heeft zijn weerslag op de kwaliteit. Het beregenen met slootwater is op sommige percelen toch een bron gebleken van zieken en schimmels."

"Er zijn nog veel plantuien op de markt en dat drukt de markt voor zaaiuien momenteel. Wij hebben hier in het noorden nog goede plantuien, maar ik hoor dat er in het zuiden wel vrij veel partijen met problemen zijn. Bij telers kun je momenteel uien kopen voor 8 of 9 cent. Logischerwijs staat de baalprijs dan ook onder druk. We zullen dit jaar geen topopbrengst krijgen, al is er van een misoogst ook zeker geen sprake. Maar hoeveel ton uien er momenteel van een hectare komen, is niet het spannendste, maar iets meer vraag zou welkom zijn, want die valt momenteel gewoon tegen!"

Voor meer informatie:
Tjerk Nagel
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
Tel: +31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl 
www.konaxx.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.