Filipijnen

Nueva Ecija's koelopslagfaciliteit voor uien bijna voltooid

Een nieuwe koelopslag, die gebruikt zal gaan worden door uientelers in Nueva Ecija (Filipijnen), is bijna voltooid. Met het project is € 3,2 mln gemoeid. De faciliteit zal waarschijnlijk voor het einde van het jaar operationeel zijn.

Afgelopen dinsdag zei Bon Alexis Guatato, ingenieur op het ministerie van Landbouw, dat de bouw van de opslagfaciliteit vóór de streefdatum zal zijn voltooid, ondanks de moeilijkheden en beperkingen van de coronapandemie.

Guatato zei dat het project voor zo’n 90% gereed is, de testfase moet enkel nog worden voltooid, wat in de derde of vierde week van oktober zal plaatsvinden, waarna de faciliteit in november in gebruik kan worden genomen. De nieuwe koelfaciliteit zal dienst gaan doen als een inzamelingscentrum voor de uien van omringende teeltbedrijven.

Pageone.ph meldt dat de koelopslag vooral bedoeld is om de houdbaarheid van uien tot zeven maanden te verlengen, om te voorkomen dat gewassen vroegtijdig rotten en om insecten buiten te houden, die de uien anders zouden kunnen aantasten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven