Food Corporation of Bhutan hervat uien- en tomatenimport

Op 8 september, slechts enkele dagen na het versoepelen van de landelijke lockdown, ontving Thimphu, de hoofdstad van het Aziatische bergstaatje Bhutan, zijn eerste lading uien en tomaten. Het ministerie van Landbouw en Handelscoöperaties verdeelde 8 ton uien en 1,7 ton tomaten aan de groothandel in de hoofdstad.

Twaalf groothandelaars op de Centenary Farmers' Market namen de producten af die ze vervolgens onder retailers in verschillende zones verdeelden. Ongeveer 20 ton uien en 3 ton tomaten werden op 9 september in Thimphu verwacht.

De Bhutaanse overheid heeft de AGF-import sinds de landelijke lockdown opgeschort, waardoor er in het hele land een tekort is aan uien en tomaten. Food Corporation of Bhutan kocht de producten in de Bhutaanse provincies Samtse en Gelephu, aangezien Phuentsholing zich in de rode zone bevindt.

Een ambtenaar van het ministerie, Yonten Jamtsho, vertelde dat het ministerie aan maatregelen werkt om producten uit Phuentsholing te importeren om de kosten te drukken. "Het ministerie is niet in staat om prijzen te bepalen en voor te schrijven, maar ze zouden binnen de marktprijs moeten liggen."

Bron: kuenselonline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven