Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jack Meng, Jining Greenfarm:

"De exportprijzen van Chinese uien zullen de komende weken waarschijnlijk niet dalen"

De exportprijs van uien is de afgelopen weken aanzienlijk gestegen. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste zijn de Covid-19-lockdowns al enige tijd geleden opgeheven en de vraag vanuit de horeca begint toe te nemen. Tegelijkertijd verloopt de export soepeler  nu de logistiek in de havens weer genormaliseerd is. Bovendien zijn er met de nieuwe seizoensgebonden gewassen die de markt overspoelen, kopers actief aan het inkopen. Door het gecombineerde effect van deze drie factoren zijn de marktprijzen voortdurend gestegen.

"Onze uien komen voornamelijk uit onze eigen teeltcentra in Gansu en Jinxiang. De rassen zijn onder andere rode en gele uien. Het teeltseizoen in Gansu duurt van half juli tot februari van het volgende jaar. De opbrengst van dit seizoen is stabiel en op gelijke hoogte met het vorige seizoen, omdat het gewas niet werd beïnvloed door extreem weer tijdens het groeiproces," zegt Jack Meng van Jining Greenfarm Import and Export Co.

"De uienprijzen zijn al enige tijd aan het stijgen. De overzeese kopers accepteren de huidige prijs volledig. Over het geheel genomen is de vraag van de overzeese markten zeer sterk, dus ik denk niet dat de prijzen in de komende weken zullen terugvallen."

"Onze uien worden voornamelijk geëxporteerd naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten onder ons eigen merk 'Greenfarm', meestal in de maten 5-7 cm." Jining Greenfarm Import and Export Co is een bedrijf met 18 jaar ervaring in het telen, verwerken en exporteren van uien- en knoflookproducten.

Voor meer informatie:
Jack Meng
Jining Greenfarm Import en Export Co. Ltd.
+86 135 1547 1948
250191445@qq.com

Publicatiedatum: