Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bangladesh hoopvol over nieuw uienras Bari-5

Bangladesh probeert de stijgende uienprijzen als gevolg van het Indiase exportverbod onder controle te krijgen. Net op dit moment wordt teler Shahinur Rahman verrast door een mega-oogst van een nieuwe uienvariëteit die hij twee maanden geleden heeft geplant. Shahinur uit Mohadebpur is dankbaar dat het Bogura Spices Research Center hem de kans heeft gegeven om deel te nemen aan een proefteelt van Bari-5 uien op zijn land.

"Vroeger teelde ik verschillende groenten. Niet zo lang geleden kwam ik erachter dat deze nieuwe uienvariëteit in 90 tot 100 dagen klaar is voor de oogst. Ik was geïnteresseerd en heb daarom midden juni zaadbedden gemaakt en in de laatste week van juli zaailingen geplant. Terwijl het land zich zorgen maakt over de stijgende uienprijs heb ik plantages vol uien," lacht Shahinur enigszins opgelucht.

Het Spices Research Center, een afdeling van het Bangladesh Agriculture Research Institute (BARI), bevindt zich nu in het laatste stadium van het teeltonderzoek naar de Bari-5 uien. Bari-5 zou  volgend jaar gereed moeten zijn voor de commerciële teelt met een oogst in de maanden september en oktober. Meestal beginnen rond die tijd van het jaar de problemen rondom de uien in het land.

Bron: thedailystar.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven