270 Afghaanse vrachtwagens met uien wachten op inklaring bij Pakistaanse grens

Zo'n 270 vrachtwagens vol met Afghaanse uien wachtten afgelopen zaterdag bij de grens van Torkham om Pakistan binnen te komen. Ondertussen heeft het tekort aan uien op de Pakistaanse groothandelsmarkt de prijzen opgedreven.

Op zaterdag stonden 272 vrachtwagens volgeladen met uien vast over een afstand van vier kilometer van de Torkham-grenspoort tot aan de Michani-douanepost. Het gemiddelde gewicht van de uien per vrachtwagen is 35 ton, wat suggereert dat er zo'n 9.520 ton uien op deze voertuigen zijn geladen.

De overheid heeft onlangs de inklaringspost van het grensgebied naar Michani verplaatst om de inklaring van de doorvoergoederen te vergemakkelijken. Dit lijkt op dit moment een niet zo geslaagde actie te zijn. "We kennen de redenen voor de lange wachtrij niet," zei een ambtenaar van de douane. "Er zijn ook vrachtwagens met uien voor de doorvoer naar India via de Wagah-grens."

Afghanistan heeft een overschot aan uien en tomaten geteeld voor de export naar Pakistan en India. Importeurs zijn nu wanhopig op zoek naar een vroege inklaring, omdat ze vrezen dat de uien anders bederven.

De Pakistaanse premier Imran Khan plaatste zaterdag een tweet dat zijn regering met ingang van afgelopen maandag alle middelen die de staat tot haar beschikking heeft, zal gebruiken om de uienprijzen te verlagen.

Bron: dawn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven