De uienhandelaren in Lasalgaon zouden protesteren tegen het besluit van de federale regering om voorraadlimieten op te leggen. Of dat ook zo is, is onduidelijk. In ieder geval zijn de uienveilingen in het Lasalgaon Agricultural Produce Market Committee (APMC) tot stilstand gekomen. Officieel is de lezing dat de uienhandelaren weigerden deel te nemen aan de uienveilingen, omdat zij het besluit van de overheid aan de kaak stelden om tot 31 december een voorraadlimiet van 25 ton op te leggen aan de groothandelaren en twee ton aan de detailhandelaren om de stijgende uienprijs onder controle te houden. Een uienhandelaar heeft echter een andere verklaring van de situatie.
Afgevaardigden van APMC vertelden BusinessLine dat er geen veiling en handel was op de grootste uienmarkt van Azië en een paar andere markten in het Nashik-district. Volgens APMC weigerden de uienhandelaren om aan de veiling deel te nemen en hielden ook de uientelers zich afzijdig van de markt. Dit is een groot probleem, aangezien er dagelijks zo'n 15.000-30.000 ton uien worden verhandeld op de markt van waaruit de voorraden door het hele land worden verstuurd. De uienprijzen in Lasalgaon hebben een directe invloed op de detailhandels- en groothandelsmarkten in het hele land.
Handelaren beweerden echter dat ze de veiling niet hadden geboycot, maar dat ze probeerden de voorraad die ze al hadden gekocht te verkopen. Een uienhandelaar zei: "De overheid heeft beperkingen op de voorraad van uien gezet. Er zijn geen duidelijke richtlijnen en daarom proberen we onze uienvoorraad op te ruimen voordat we nieuwe uien kopen."
De handelaar zei ook dat de detailhandelsprijzen niet zullen worden beïnvloed door handelaren die uit de buurt van de veiling blijven. "Andere uienmarkten in Maharashtra zijn operationeel en de handelaren nemen deel aan deze veiling," voegde hij eraan toe.