Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fred Amsing, Pakstation Meerpak:

"Uienafzet binnen Europa nu nog rustig"

Tholen - Fred Amsing, eigenaar van uienpakstation Meerpak uit Middenmeer, is positief gestemd over het uienseizoen. "Met name voor de gele uien zie ik het positief in. De rode uien hebben toch een belangrijke afzet richting de horeca en we zagen in maart ook dat dit nagenoeg kwam stil te liggen. In de supermarkten zijn negen van de tien verkochte zakjes nog altijd gele uien en we zien dat juist die kleinpak een steeds grotere markt wordt. Er worden steeds meer kilo-verpakkingen verkocht. Corona heeft die trend nog eens versneld. Terwijl groothandelsmarkten sloten, werden er in supermarkten alleen maar meer uien verkocht."

Voor Amsing is het nu traditiegetrouw een wat rustigere periode. "Er is momenteel heel veel vraag van overzee, maar binnen Europa - waar onze uien verkocht worden - is het nu wat rustiger. Veel landen zijn momenteel zelfvoorzienend, maar dat is niets nieuws. We zien nu dat landen al wel voorzichtig gaan informeren naar gele uien. De marktomstandigheden zijn positief, er zijn de afgelopen weken veel uien geƫxporteerd en er zijn minder uien meer te verwerken dan het langjarig gemiddelde. Nu moet de prijs niet te hard gaan stijgen, want anders vallen er weer afzetgebieden af."

Al vanaf de start is Meerpak volledig ingericht op de teelt, handel en het verpakken van rode en gele uien. "We doen dat jaarrond. De eerste plantuien halen we uit Zeeland, maar verder geldt dat het het liefste bij de buurman kopen. Hier in de buurt hebben we een aantal lange bewaarders zitten. Maar er zijn wel eens momenten, met name bij de rode uien, dat je verder moet zoeken en dan moet je ook weleens naar Limburg rijden, maar de meeste uien betrek ik uit Noord-Nederland", vertelt Fred.

Aan eigen export heeft hij zich nooit gewaagd. "Soms lijkt dat misschien wel verleidelijk, maar ik ben blij dat ik het nooit gedaan heb. Ik heb een klein bedrijf en wil dat eigenlijk wel zo houden. Veel van onze afzet van uien gaat onder andere via A.N. Boekel uit Oudkarspel Europa in en daar ben ik dik tevreden mee. Ieder het zijne. Wij zijn sterk in verpakken, zij zijn dat in verkoop en logistiek."

Voor meer informatie:
Fred Amsing
Meerpak bv
Westermiddenmeerweg 7
1775 RL Middenmeer
Tel: 06-51267082
info@meerpakbv.nl