Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Sanac wederverkoper van De Groot en Slot voor uienzaad

De Groot en Slot heeft het dealernetwerk in België uitgebreid en een overeenkomst gesloten met Sanac over de verkoop van uienzaden voor de gangbare teelt in België.

Eind juli heeft De Groot en Slot bekendgemaakt dat de verkooptaken voor uienzaden en plantuien voor de gangbare teelt in België per 1 september 2020 zijn overgenomen van Bejo Zaden Belgium. De verkoop van het biologische uienzaad blijft door Bejo Zaden Belgium uitgevoerd worden, evenals de verkoop van biologische plantuien.

De Groot en Slot verkoopt van oudsher de zaden altijd via wederverkopers en was op zoek naar een goede partij binnen België. Hierbij zijn zij uitgekomen bij Sanac: beide bedrijven hebben een filosofie die op elkaar aansluit.

"Sanac is een bedrijf met zeer veel teeltexpertise in de uienteelt en heeft een toegevoegde waarde voor de telers door professionele teeltbegeleiders en productspecialisten die hen bij kunnen staan om het rendement te optimaliseren. De leidinggevende toeleverancier voor de land- en tuinbouw in België en Noord-Frankrijk heeft oog voor bodem, afzetstrategie en het juiste assortiment dat hiermee het beste past bij de desbetreffende teler. De Groot en Slot gaat ook voor gericht advies met uienzaadrassen die aansluiten bij de teler en zijn strategie. Door deze samenwerking verwachten de twee bedrijven de uienteelt in België naar een nog hoger niveau te kunnen tillen", aldus het bedrijf. 

De uienteelt neemt elk jaar toe en de uitdagingen worden steeds groter. Doordat De Groot en Slot al meer dan 65 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen en produceren van uien, sjalotten en plantuien en samen met partner Bejo, verwachten zij mee te kunnen groeien met de markt en de telers. De wens van De Groot en Slot en Sanac is om de kennis met elkaar te delen die bij beide bedrijven aanwezig is.

De officiële samenwerking tussen De Groot en Slot en Sanac is gestart per 26 oktober 2020. De teeltadviseurs van Sanac zijn goed op de hoogte van het assortiment uienzaadrassen van Bejo/De Groot en Slot, die Sanac vanaf nu ook kan aanbieden. Voor adviezen kunnen telers altijd contact opnemen met een van de adviseurs van Sanac of De Groot en Slot.

Voor meer informatie:
Jaap Jonker
De Groot en Slot 
Westelijke Randweg 1
1721 CH  Broek op Langedijk
+31 (0)646 076 817
j.jonker@degrootenslot.nl  
www.degrootenslot.nl 

Ignace Carron
Sanac 
Menensesteenweg 305
B-8940 Wervik
T +32 (0)56 300 334
M +32 (0)475 376 734
seeds@sanac.be  
www.sanac.be 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven