Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Een week in het leven van De Groot en Slot supportmedewerker Lisa

Lisa is supportmedewerker bij De Groot en Slot. Samen met 8 andere collega’s ondersteunt zij het bedrijf bij diverse werkzaamheden, zoals kwaliteitscontroles en de verzending van de uien. Lisa’s job heeft vooral te maken met het proces rondom de productie van zaden die bestemd zijn voor de teler. Deze uien komen weer in de supermarkt. Check Lisa’s werkweek hier!

Maandag – 10:00 uur
Goedemorgen, leuk dat je een kijkje neemt in mijn werkweek. Deze ochtend begint iets anders dan normaal: ik help mee met het oogsten van de uien! Normaal gesproken is dit geen karwei voor het kantoorpersoneel, maar door #covid19 loopt het allemaal iets anders.  Dus alle kantoormedewerkers zijn uitgerukt om een ochtend te helpen op het veld.

Maandag – 12:00 uur
De Groot en Slot is gespecialiseerd in de veredeling, productie en verkoop van uienzaad. De ui is een twee jarig gewas. In het eerste jaar worden de moederuien geproduceerd door de bollentelers. In het tweede jaar gaan de moederuien naar andere telers, die vervolgens het zaad produceren. Voor het productieproces hebben we contact met telers in Europa tijdens dit tweejarige proces. Uiteindelijk komt het zaad weer terug bij ons.

Maandag – 15:00 uur
Zo, nu weer verder met mijn eigen werk. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is de verzendingsperiode. Ik regel hier samen met mijn collega’s de verzending van de moederuien naar de zaadtelers. In deze periode heb ik veel contact met onze teeltagenten in binnen- en buitenland. We stemmen de verwerking van de uien en het transport met hen af. Dit is een hectische tijd waarin we veel samenwerken met het team.

Dinsdag – 09:00 uur
Mijn ochtend begint vandaag in de kas. Deze proef laat zien hoe goed de moederuien groeien. Een goede moederui zorgt voor goede zaadteelt. Een goede start is het halve werk!

Dinsdag – 15:00 uur
Naast proeven doen we ook kwaliteitscontroles. Hier beoordeel ik samen met mijn collega de monsters van de moederuien en vaderuien. Deze worden dan weer gebruikt voor de productie van de zaden. We kijken o.a. naar kwaliteit, vorm en gewicht.

Woensdag – 10:00 uur
Ik leer iedere dag wat nieuws! Hier staat het assortiment van commerciële rassen naast elkaar. We hebben ruim 260 verschillende rassen. Zo hebben we korte dag en lange dag rassen, maar ook verschillende kleuren. Daarnaast hebben we uien die vroeg in het seizoen worden geoogst en bewaaruien. Deze hebben we voor alle continenten, passend bij teeltomstandigheden.

Woensdag – 15:00 uur
’s Middags werk ik nog een paar uurtjes op kantoor. We hebben gelukkig alle ruimte en niet al onze werkzaamheden kunnen we vanuit huis doen. We werken in kleine groepjes 1 à 2 dagen op kantoor. Toch wel erg gezellig om zo af en toe collega’s te spreken.

Donderdag – 11:00 uur
Goedemorgen! Ik werk nog één dag bij mijn ouders op het akkerbouwbedrijf! Mijn vader verbouwt ook uien, dus ook op mijn ‘vrije’ dag kom ik dagelijks in contact met uien. Ik check hier of de uien klaar zijn voor de oogst. Een trucje van kantoor: als je de rijen (verticale banen) door het loof (het groen) heen kunt zien, dan kun je de uien oogsten.

Donderdag – 16:00 uur
Fun fact: thuis gebruiken wij ook het uienzaad van de Groot en Slot.

Vrijdag – 11:00 uur
Weet je nog dat ik maandag contact had met onze teeltagenten? Hier maken de telers de batches gereed voor verzending. De bigbags worden tot aan de nok toe gevuld en gaan vandaag nog op transport naar telers in Spanje en Frankrijk. Vanuit kantoor zorgen we o.a. dat alle partijen zijn geïnformeerd en de juiste documenten ontvangen.

Vrijdag – 16:00 uur
De laatste loodjes! Er worden nog een paar bigbags gevuld voor transport. Nu de verzendperiode bijna af is, krijgen we een administratieve periode waarin we de afrekeningen klaarmaken voor de telers die afgelopen periode uien hebben klaargemaakt. Leuk dat je hebt meegekeken in mijn werkweek. Tijd voor weekend!

Samen leveren we een belangrijke bijdrage aan de beschikbaarheid van gezonde voeding en kleurige bloemen. We staan continu voor nieuwe uitdagingen en ik werk mee aan oplossingen. Wat ga jij doen?

Bron: Seedvalley


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven