Pakistan: Provincie Sindh vraagt regering om uienexport te hervatten

Vorige week hebben ambtenaren van de provincie Sindh de Pakistaanse regering gevraagd exporteurs toe te staan de uienexport te hervatten en ook de invoer tegen te houden om de uientelers prijsvoordelen te bieden. De provinciale minister van Landbouw, Ismail Rahu, zei dat de uienprijzen drastisch zijn gedaald en de uientelers in de provincie Sindh daarvan te lijden hebben. Deze provincie heeft een areaal van meer dan 56.000 hectare en er worden meer uien geteeld dan in alle andere Pakistaanse provincies samen.

De uienprijzen zijn in de laatste twee weken gedaald sinds de export werd stopgezet. De groenten- en fruitexporteurs kondigden een zelf opgelegd exportverbod voor uien aan om de stijgende prijzen op de lokale markt onder controle te houden. Dit heeft echter wel gevolgen gehad voor de uientelers in Sindh, die nu ook al last hebben van de uienimport vanuit Iran.

Rahu zei dat er dit jaar een recordoogst wordt verwacht in Sindh van meer dan 747.000 ton uien. De consumptie van de provincie bedraagt 563.000 ton. Er zal in deze provincie dus een uienoverschot zijn van meer dan 184.000 ton.

Bron: thenews.com.pk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven