Supermarktketen Hy-Vee brengt deze ui als eerste op de Amerikaanse markt

Japanner ontwikkelt uienras Goldies: Geen tranen, geen slechte adem

Japanse veredelaars zijn twee decennia bezig geweest met het ontwikkelen van Goldies uien. Nu wordt het ras gepresenteerd als een product dat garant staat voor: 'geen tranen, geen slechte adem'. Ze zijn te koop bij Hy-Vee, een Amerikaanse supermarktketen met meer dan 245 winkels.

Eric Woolson, die de uien naar Iowa bracht: "Hy-Vee is echt de eerste winkel in de Verenigde Staten die Goldies uien bij zijn klanten introduceert."

"Het is echt een traanloze ui," verklaart Hy-Vee productmanager Dillon Maple. "Ik zal wat van de ui snijden en dan zult u zien en merken dat het een milde ui is, die zowel gebakken als rauw kan worden gegeten."

Woolson voegde eraan toe dat de ui geen compromis is: In plaats van genetische modificatie te gebruiken, zijn Goldies op basis van een nieuwe vorm van plantenveredeling ontwikkeld die de chemische reactie verhindert die tranen veroorzaakt wanneer de ui wordt gesneden.

"Ik denk dat als klanten de ui zelf proberen, ze erachter zullen komen dat het een unieke ui is," zei Woolson. "En het is er een die we nog lang op de markt zullen hebben."

Bron: kcci.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven