Nieuwe hoeveelheden voor aanvragen knoflook januari 2021

In januari kunt u invoercertificaten aanvragen voor verse of gekoelde knoflook met de GN-code 0703 20 00 voor de 4e deelperiode van 2020/2021. Bij invoer van dit product in de Europese Unie betaalt u een verlaagde invoerheffing van 9,6% ad valorem. Naar aanleiding van Brexit zijn de hoeveelheden onlangs aangepast.

Beschikbare hoeveelheden

Brexit
De Europese Commissie (EC) heeft de hoeveelheden onlangs aangepast naar aanleiding van Brexit. Onderaan dit bericht kunt u de 'Aangepaste tabel bij Aanvragen knoflook januari 2021' downloaden. Hierin vindt u de nieuwe informatie.

Bent u een traditionele importeur? Dan mag u evenveel aanvragen als uw referentiehoeveelheid. Dat is het gemiddelde van de door u ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste 3 kalenderjaren, voorafgaand aan de nieuwe contingentsperiode.

Bent u een nieuwe importeur? Dan mag u maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid van de per deelperiode en per oorsprong beschikbare hoeveelheid. Dat is de som van de beschikbare hoeveelheid voor traditionele en nieuwe importeurs.

Nieuwe verordening
Voor deze aanvraagronde gelden nog de huidige bepalingen. Voor het nieuwe contingentjaar gelden de bepalingen van verordening 2020/761. Wij publiceren daarover een apart nieuwsbericht.

Aanvragen
Voor deze inschrijving kunt u alleen digitaal aanvragen. U kunt uw aanvragen op werkdagen indienen tussen 1 en 7 januari 2021, op de laatste dag uiterlijk om 13:00 uur. Dit kan via Direct regelen op mijn.rvo, op de pagina Knoflook invoeren.

Voor uw digitale aanvraag heeft u nodig:

  • eHerkenning niveau 2+;
  • genoeg TAN-codes om uw aanvragen te bevestigen;
  • machtigingen voor collectieve aanvragen;
  • uw 9-cijferige relatienummer.

Zekerheid
Tegelijk met uw aanvraag stelt u een zekerheid van € 6 per 100 kilogram. Meer informatie daarover vindt u op onze informatiepagina Zekerheid.

Toewijzing
De Europese Commissie (EC) publiceert de toewijzingen op een openbare website (pdf). U vindt ze als volgt: klik aan de linkerkant van het scherm eerst op het linker icoontje. Er opent zich een zijbalk. Klik daarna op het middelste icoontje en selecteer uw taal, het gewenste jaartal, de sector en tenslotte het contingentsnummer.

Wij publiceren geen toewijzingen als er geen aanvragen zijn ingediend of als alle aanvragen volledig zijn toegewezen.

Voor meer informatie:
RVO
Invoer knoflook.
uw aanvraag: 088 042 6762
uw zekerheid: 088 042 6600


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven