Concurrenten hebben geprofiteerd van het exportverbod

Lauwe vraag naar Indiase uien op de wereldmarkt

Hoewel de Indiase regering het exportverbod voor uien van 14 september heeft opgeheven, is de huidige vraag naar het product bij importeurs beperkt, omdat concurrerende landen hebben geprofiteerd van de afwezigheid van India op de wereldmarkt.

Madran Prakash, directeur van de Rajathi Group die tuinbouwproducten exporteert: "Landen die van India afnemen, hebben nu een overschot aan aanbod. Concurrerende landen als Turkije, Egypte en Nederland hebben hun geld geïncasseerd. Tien dagen geleden was de markt voor uien goed, net voordat de regering de opheffing van het exportverbod aankondigde. Sindsdien zijn de prijzen op de wereldmarkt gedaald."

Sri Lanka, een van de belangrijkste afnemers van Indiase uien, heeft meer dan 700 containers met uien uit andere landen geïmporteerd. In de Filippijnen zijn ongeveer 2.000 containers aangekomen, vertelde Prakash.

De voorzitter van de District Onion Traders Association, Sohanlal Bhandari, verklaarde dat er een onderzoek loopt naar de export.  Handelsbronnen vertelden dat door de afwezigheid van India op de mondiale uienmarkt zelfs handelaren die niet in uien handelen zich tot buitenlandse importeurs wendden.

Bron: moneycontrol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven