Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alle producenten zijn export-ready en zijn op zoek naar de juiste klanten"

Hugo Vermeulen koppelt voor Import Promotion Desk Afrikaanse telers aan Europese importeurs

Tholen - Na ruim 25 jaar in de AGF-import en export te hebben gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar bij CoolFresh/Jupiter, heeft Hugo Vermeulen de AGF-handel vorig jaar vaarwel gezegd. Toch blijft hij bij de sector betrokken, want als fresh expert van het Import Promotion Desk (IPD) koppelt hij op freelance basis Afrikaanse groenten- en fruitproducenten aan importeurs op de Europese markt. "Ik vind het interessant om mijn ervaring te gebruiken om deze producenten te helpen om in contact te komen met de juiste importeurs. De dagelijkse AGF-handel is voor mij een gesloten boek, maar aan projecten die een ontwikkelings- en een sociaal karakter hebben, verleen ik graag mijn medewerking."

Hugo heeft een vijftal producenten toegewezen gekregen om te begeleiden, waaronder een bio-teler van zoete aardappelen, uien en knoflook uit Egypte, een kruidenteler uit Egypte, twee bedrijven uit Gambia die actief zijn in de teelt van passiefruit, papaya en mango's en een Ivoriaanse mango-teler. "Alle bedrijven zijn GlobalGAP-gecertificeerd en hebben sociale certificeringen", vertelt Hugo. "Vanuit IPD worden deze telers begeleid om te voldoen aan de juiste voorwaarden om te exporteren en worden ze geholpen bij de logistieke oplossingen, wat anders voor rekening van de importeur komt. Ze zijn dus klaar voor de export, alleen op zoek naar de juiste klanten."

Voor importeurs in de EU is er de mogelijkheid om contacten te leggen met deze Afrikaanse producenten tijdens het digitale interactieve netwerkevenement 'Made in Africa' dat in aanloop van de Grüne Woche van 18 januari tot 22 januari 2021 wordt georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich via onderstaande link registreren voor het platform:

https://made-in-africa-food-ingredients.b2match.io/

Voor meer informatie:
Hugo Vermeulen
Import Promotion Desk
vermeulen@importpromotiondesk.de