André Boot, Hazera:

“Wat blijft over na uitschuren?”

Uienteelt is gebaat bij kwaliteit en hoog bewaarrendement. “Nederland is het enige land dat uien 12 maanden lang kan bewaren dankzij de daglengte zone waarin ons land ligt. We leveren aan meer dan 130 landen wereldwijd. Die positie behouden we alleen als we met kwaliteit en hoog bewaarrendement telen”, aldus gewasspecialist André Boot. Hazera presenteert dan ook met trots drie nieuwe uienrassen die hieraan voldoen.

Fasto voor de vroegste oogst
“De Fasto is relatief nieuw op de markt”, vertelt Andre Boot. Hij is al ruim 21 jaar gewasspecialist uien bij de Limagrain groep, waar Hazera onderdeel van is. En leunt op 35 jaar ervaring in het vak. “Het is de gele ui die het vroegst oogstbaar is (augustus). De ui is zaaibaar vanaf eind februari – begin maart om de kwaliteit ten volle te benutten. Het meest geschikt zijn lichtere klei- en zandgronden. Kenmerken zijn goede huidvastheid, hardheid en lang te bewaren. Ga je voor primeurteelt met goed bewaarrendement, dan is dit de beste keuze.”

37­-117: Gouden combinatie
“Deze gele ui is een zeer productief ras en geschikt voor alle grondsoorten. André: “Met de verschuiving van het teeltgebied van Zeeland en Flevoland naar onder andere Oost-Brabant, Drenthe, Overijssel en Limburg is dat een belangrijk aspect bij de zaadveredeling. Net als een zeer goede hardheid en huidvastheid. Waar de 37-117 in uitblinkt, is lange bewaring met goede kwaliteit opbrengst. Op het moment dat je deze ui exporteert naar bijvoorbeeld Maleisië komt hij daar 6 weken later aan met dezelfde kwaliteit als op het moment van inpakken. Een gouden combinatie, je krijgt tenslotte per kilo betaald.”

37-­222: Niet alleen mooi rood
Tot slot brengt André de 37-222 voor het voetlicht. “Deze rode ui heeft een hogere opbrengst dan ons bestaande assortiment en is vroeg qua oogsttijd. De mooie rode doorkleuring is opvallend. Het maakt deze ui perfect voor gebruik bij garnering of kant-en-klaar maaltijden. Andere belangrijke kenmerken: een sterk wortelgestel en een fijne nek, zodat de kans op ziektes laag is. Met uniforme uien, vroegheid, een goed bewaarrendement en geschiktheid voor alle grondsoorten ben ik trots dat we de 37-222 aan ons assortiment hebben kunnen toevoegen.”

Voor meer informatie:
Hazera 
info@hazera.nl   
www.hazera.nl    


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven