Mooij Agro:

"Smart Energy Manager meet exact het stroomverbruik van alle geïnstalleerde apparatuur"

Dinsdag lanceerde Mooij Agro de Smart Energy Manager. "Met deze slimme energiemanager meet en weet u exact het stroomverbruik van alle geïnstalleerde apparatuur. Ook worden alle energiebronnen zo optimaal mogelijk benut en wordt de stroom optimaal verdeeld. U voorkomt zo piekbelasting en u brengt de energierekening omlaag", aldus het bedrijf. 

Maximale benutting van energie en optimale distributie
De Smart Energy Manager (SEM) is speciale software die wordt geïnstalleerd op de Croptimiz-r bewaarcomputer. Deze software is ontwikkeld voor het maximaal benutten van energie én voor een optimale verdeling van de energie. De vermogens van geïnstalleerde apparatuur, zoals ventilatoren, koeling en verwarming, worden ingevoerd en vervolgens wordt door de Croptimiz-r het totale energievermogen zo optimaal mogelijk en op een ideaal tijdstip verdeeld over alle apparatuur. De Smart Energy Manager kan werken mét of zonder energiemeter en bevat 3 belangrijke functies: Peak Shaving, energieverdeling op basis van prioriteit en externe energiebron-optimalisatie.

Peak Shaving
In veel contracten met energieleveranciers is een limiet voor energieverbruik afgesproken voor een lage prijs per kWh (vast tarief). Wanneer het stroomverbruik deze limiet overschrijdt, wordt de prijs per kWh vaak fors hoger. "Peak Shaving stelt een limiet aan uw energieverbruik en voorkomt dat u te veel betaalt. Met de Smart Energy Manager kan er tevens rekening worden gehouden met een variabele energierekening zoals dag/nacht stroom", aldus Mooij Agro.

Energieverdeling op basis van prioriteit
Het vermogen wordt automatisch verdeeld over de bewaarcellen op basis van beschikbaarheid van energie en hoogste prioriteit. Deze prioriteit is gebaseerd op een takenlijst die continu wordt bijgewerkt door de Croptimiz-r. Tevens wordt de mate van prioriteit bepaald door de routines van het bewaarprogramma én het verschil tussen instellingen en daadwerkelijke metingen. De routines worden volgens een slim algoritme op basis van hoogste prioriteit afgehandeld door de Croptimiz-r.

Optimalisatie van externe energiebronnen
Indien er ook aanvullende energiebronnen zijn aangesloten, zoals zonnepanelen of windmolens, weet de Smart Energy Manager dat dit extra vermogen kan worden benut vóórdat het maximale ingestelde energieniveau is bereikt. "Het bijkomend voordeel van energieregeling via de Smart Energy Manager is dat de energie uit eigen bronnen altijd als eerste wordt benut. Zo profiteert u optimaal van de vaste lage energieprijs. Als extra optie is het ook mogelijk om de Smart Energy Manager toe te passen in een netwerk van meerdere Croptimiz-r bewaarcomputers", besluit het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Mooij Agro
Stationsstraat 142
5963 AC Hegelsom
Nederland
+31 77 327 50 45
www.mooij-agro.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven